ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίκτορ Όρμπαν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ουγγαρία, Πρόσφυγες,


















































Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά για τηλεφωνικές απάτες - Τους πρόδωσε η επίδειξη της λείας τους στα κοινωνικά δίκτυα
Φιάσκο ολκής: Ρώσοι φαρσέρ εξαπάτησαν τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Κ. Μητσοτάκη
«Κύκλωμα-μαμούθ» με 5.429 ψευδείς συνταγές στον ΕΟΠΥΥ - Υποψήφιος βουλευτής ανάμεσα στους εμπλεκόμενους
Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στους πολίτες για το στεγαστικό πρόβλημα και τις προτάσεις της ΕΛΑΣ
Η πατρίς εν κινδύνω* από το «εκσυγχρονιστικό» δίκτυο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Oύγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν ανακοίνωσε ότι θέλει να θέσει υπό συστηματική κράτηση τους μετανάστες που φθάνουν στη χώρα, ένα μέτρο που αντιτίθεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο.
«Η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει την κράτηση των αλλοδαπών από την αστυνομία», ανέφερε ο συντηρητικός ηγέτης σε δήλωσή του στη δημόσια ραδιοφωνία, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Μια συστηματική κράτηση των μεταναστών θα ήταν «πράγματι αντίθετη στην ΕΕ», παραδέχθηκε ο Ορμπάν. Αλλά «πρέπει να προασπίσουμε την κυριαρχία μας», είπε, υπογραμμίζοντας πως θέλει να διεξαγάγει «σημαντικές μάχες» κατά των Βρυξελλών φέτος.
Ο Ορμπάν, ο οποίος συχνά προβαίνει σε προκλήσεις προς την ΕΕ, έχει αναχθεί εδώ και δύο χρόνια σε αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά της άφιξης μεταναστών στην Ευρώπη. Για μία ακόμη φορά σήμερα συνέδεσε τους τελευταίους με «τρομοκρατικές ενέργειες».
Το 2016, 29.432 μετανάστες κατέθεσαν αίτημα ασύλου στην Ουγγαρία, προτού η μεγάλη πλειονότητά τους συνεχίσει τη διαδρομή της προς τη δυτική Ευρώπη. Στις 27 Δεκεμβρίου (σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση), 467 άνθρωποι βρίσκονταν σε κέντρα μεταναστών στην Ουγγαρία, από τους οποίους οι 273 σε κλειστές δομές.























































