ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία - Τα αρχαία έθνη ξέρουν
Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ
Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, θα δεχόταν να εκδοθεί στις ΗΠΑ αν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απένειμε χάρη στην Τσέλσι Μάνινγκ, πρώην μέλος των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που καταδικάστηκε διότι παρέδωσε πάνω από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα στον ιστότοπο.
«Αν ο Ομπάμα απονείμει χάρη στη Μάνινγκ, ο Ασάνζ δέχεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ παρά το ότι (σ.σ. η υπόθεση για την οποία απειλεί πάντοτε να τον δικάσει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης) παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα», αναφέρεται σε ανάρτηση στον λογαριασμό του WikiLeaks στο Twitter.
Ο Ασάνζ έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο και παραμένει εκεί από τον Ιούνιο του 2012, για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου τον βαρύνουν κατηγορίες για βιασμό, τις οποίες αρνείται.
Ο 45χρονος Ασάνζ, Αυστραλός πολίτης, φοβάται πως η Στοκχόλμη θα προχωρήσει κατόπιν στην έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει μια πιθανή δίκη για τη δημοσιοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων διαβαθμισμένων στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων.
Η Τσέλσι Μάνινγκ, διαφυλική που ονομαζόταν προηγουμένως Μπράντλεϊ Μάνινγκ, καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2013 και έχει ήδη προσπαθήσει δύο φορές να βάλει τέλος στη ζωή της.
Οι υποστηρικτές της ελπίζουν πως ο Ομπάμα θα της απονείμει χάρη πριν εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο σε λίγες ημέρες, παρότι η αμερικανική προεδρία έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να δείξει επιείκεια απέναντί της.























































