ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται διπλό κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες, αφρικανική σκόνη και λασποβροχές
Ο Σωκράτης Φάμελλος διέγραψε τον Παύλο Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
Ηγετικός θρίαμβος Δένδια στο Συνέδριο της ΝΔ - Ο Νίκος Δένδιας γκρέμισε τις «Καγκελαρίες των τεχνοκρατών» και κατασυνέτριψε τους «μισθοφόρους
Νεκρός ο αρχηγός της Χαμάς στη Γάζα Ιζ αλ-Ντιν αλ-Χαντάντ
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν συζήτησε τη σύγκρουση στο Ιράν με τον ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο υπουργός Δασών και Υδάτινων Υποθέσεων της Τουρκίας, Βεϊσέλ Έρογλου (Veysel Eroğlu), δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες θέλουν να ολοκληρώσουν την αποστολή των Σταυροφοριών, δηλαδή να καταστρέψουν την Τουρκία και για αυτό τον σκοπό υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις μέσα στη χώρα.
Μιλώντας στην ακραιφνώς ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak τη Δευτέρα, ο Έρογλου δήλωσε ότι ο δυτικός κόσμος προσπαθεί να καταστρέψει την Τουρκία, από την εποχή που ήταν Οθωμανική Αυτοκρατορία, από τη Συνθήκη του Κάρλοβιτς (1699), που έθεσε τέλος στην οθωμανική κυριαρχία στην κεντρική Ευρώπη.
“Από τη Συνθήκη του Κάρλοβιτς το 1699, αυτοί [η Δύση] σχεδιάζουν πώς να καταστρέψουν την Τουρκία. Αυτό το έθνος υπήρξε ένας θρύλος στην εκστρατεία της Καλλίπολης [κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, 1915/16] και αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Στη συνέχεια άρχισαν ένα νέο παιχνίδι για να καταστρέψουν την Τουρκία μπλοκάροντάς την από μέσα. Συγκρότησαν το PKK [Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν] και τους έδωσαν όπλα. Ωστόσο, οι Κούρδοι πολίτες μας είναι πιστοί στη σημαία και στη θρησκεία τους και έτσι το PKK δεν ρίζωσε ανάμεσά τους”, είπε.
Στη συνέχεια ο Έρογλου υποστήριξε ότι η τελευταία οργάνωση που δημιουργήθηκε από τη Δύση είναι το κίνημα του Γκιουλέν, το οποίο η ισλαμιστική κυβέρνηση της Τουρκίας κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
“Δεν θέλουν μια ισχυρή και αναπτυγμένη Τουρκία. Τροποποιούμε το Σύνταγμα, αλλάζοντας το [κοινοβουλευτικό] σύστημα [σε ένα προεδρικό] για τις μελλοντικές γενιές μας. Το προεδρικό σύστημα θα επιτρέψει [στην Τουρκία] τη λήψη συντομότερων αποφάσεων και να κάνει μεγαλύτερα βήματα”, είπε.























































