Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δήμαρχος Ιεροσολύμων: “Ο Ομπάμα παραδόθηκε στους Ιρανούς και στους τζιχαντιστές” (βίντεο)

Δήμαρχος Ιεροσολύμων: “Ο Ομπάμα παραδόθηκε στους Ιρανούς και στους τζιχαντιστές” (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολομέτωπη επίθεση στον Μπάρακ Ομπάμα εξαπέλυσε την Πέμπτη ο δήμαρχος των Ιεροσολύμων Νιρ Μπαρκάτ (Nir Barkat).

Ο δήμαρχος των Ιεροσολύμων ανάρτησε ένα μήνυμα σε βίντεο στο YouTube, στο οποίο κατηγόρησε τον Μπάρακ Ομπάμα ότι “παραδόθηκε στους Ιρανούς και στο ριζοσπαστικό Ισλάμ” όπως και ότι “εγκατέλειψε το Ισραήλ”.

Αν και ο Νιρ Μπαρκάτ ουδέποτε έκρυψε την εναντίωσή του στη διακυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα και στις πολιτικές που ακολούθησε απέναντι στο Ισραήλ, στο σύντομο βίντεο χρησιμοποίησε ίσως την πιο σκληρή του γλώσσα για να καταδικάσει τον Αμερικανό Πρόεδρο ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει από όλους τους Ισραηλινούς να υποστηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το βίντεο στάλθηκε με email σε Ισραηλινούς συνοδευόμενο και από μια επιστολή υποστήριξης στον Ντόναλντ Τραμπ, μια ημέρα από την τελευτή ορκωμοσίας του εκλεγμένου Αμερικανού Προέδρου.

“Συμπολίτες μου”, λέει ο Μπαρκάτ στο μήνυμά του στα εβραϊκά, “κατά τη διάρκεια των οχτώ τελευταίων ετών η διακυβέρνηση Ομπάμα στήριξε το πάγωμα οικοδόμησης οικισμών. Παραδόθηκε στους Ιρανούς και στο ριζοσπαστικό Ισλάμ και εγκατέλειψε το Ισραήλ σε μια εχθρική απόφαση των Ηνωμένων Εθνών”.

“Αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εισέρχεται στον Λευκό Οίκο”, συνέχισε. “Ας τον υποδεχτούμε όλοι μας ως φίλο μας, και με αυτόν τον τρόπο ας στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλο τον κόσμο: Τα Ιεροσόλυμα είναι η αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ”.

Το βίντεο εδώ διακόπτεται και παίζει ένα απόσπασμα από ομιλία του Τραμπ όπου δηλώνει: “Θα μεταφέρουμε την αμερικανική Πρεσβεία στα Ιεροσόλυμα, την αιώνια πρωτεύουσα των Εβραίων”.

Ο Μπαρκάτ καταλήγει ζητώντας από τους Ισραηλινούς να “υπογράψουν μια επιστολή υποστήριξης στην απόφαση του Προέδρου Τραμπ για μεταφορά της αμερικανικής Πρεσβείας στα Ιεροσόλυμα και στην απόφασή του να υποστηρίξει το κράτος του Ισραήλ. Ας κάνουμε τη σχέση ΗΠΑ και Ισραήλ σπουδαία ξανά”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr