ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,


















































Αμερικανός βουλευτής: Οικοδομήθηκε ολόκληρο κτίριο γύρω από μεγάλο UFO για να το κρύψει
Χρήστος Μαυρίκης: «Τράβηξε» όπλο για το ενοίκιο
«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Υποτονικό ενδιαφέρον, μόλις στο 20% η απορρόφηση
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ελλάδα γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού - Η Αθήνα το «ηθικό οπλοστάσιο» της Δύσης
Ανησυχία στη Δύση: Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ σε παραγωγή πυρηνικών υποβρυχίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις 23 Ιανουαρίου 2017, έξι βομβαρδιστικά Tu-22M3 (Tupolev) βομβάρδισαν στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην πολιορκημένη από τους τζιχαντιστές συριακή πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, τελευταίο κυβερνητικό θύλακα στην ανατολική Συρία.
Τα έξι βομβαρδιστικά σηκώθηκαν από στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Ρωσία, το οποίο δεν κατονομάστηκε, και αφού πέταξαν πάνω από τον ιρανικό και ιρακινό εναέριο χώρο έφτασαν στη Συρία και βομβάρδισαν τους τρομοκράτες.
Κατά τη διάρκεια της δράσης τους πάνω από τη Συρία συνοδεύονταν από ρωσικά μαχητικά Su-30SM και Su-35S που απογειώθηκαν από τη ρωσική βάση στη Λαοδίκεια (Λαττάκεια).
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα βομβαρδιστικά χτύπησαν διοικητικά κέντρα, οπλοστάσια και αποθήκες πυρομαχικών των τρομοκρατών γύρω από την πολιορκημένη πόλη.
Όλοι οι προεπιλεγμένοι στόχοι καταστράφηκαν πλήρως, σύμφωνα με τους Ρώσους.
Η πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος εδώ και δύο χρόνια αλλά πρόσφατα οι τζιχαντιστές έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους να την καταλάβουν.
Οι τρομοκράτες έχουν φέρει ενισχύσεις από το Ιράκ και κατάφεραν να αποκόψουν το αεροδρόμιο της Ντέιρ Αλ Ζουρ από τις συνοικίες που υπερασπίζονται οι κυβερνητικές δυνάμεις, προκαλώντας στέρηση στους πολιορκημένους σε τρόφιμα και πυρομαχικά.























































