ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντίστρια αυτοκτονίας ανατινάχτηκε με μωρό στην πλάτη της

Τζιχαντίστρια αυτοκτονίας ανατινάχτηκε με μωρό στην πλάτη της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντίστρια βομβίστρια αυτοκτονίας είχε μωρό στην πλάτη της όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε, στις 13 Ιανουαρίου, στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου δρα η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να εξαγάγει κανείς συμπέρασμα για το αν πρόκειται για μια νέα τακτική από την πλευρά της Μπόκο Χαράμ, ώστε να μπορούν οι βομβιστές αυτοκτονίας που χρησιμοποιεί να διεισδύουν σε μέρη που συχνάζουν άμαχοι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί προτού εξαπολύσουν την επίθεσή τους.

«Σύμφωνα με την έκθεση που λάβαμε μετά την επίθεση στη Μανταγκάλι (στις 13 Ιανουαρίου), μία από τις γυναίκες βομβίστριες αυτοκτονίας είχε ένα μωρό στην πλάτη της», δήλωσε ο Σάαντ Μπέλο, ο συντονιστής της Υπηρεσίας στην Πολιτεία Ανταμάουα.

«Πρόκειται για μια μεμονωμένη περίπτωση και θα ήταν πρώιμο να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα για να πούμε ότι η χρήση μωρών στις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας αποτελεί τακτική», πρόσθεσε.

Στις 13 Ιανουάριου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από μια σειρά εκρήξεων σε ένα σημείο ελέγχου που διαχειρίζονταν τοπικοί κυνηγοί καθώς και σε μια στρατιωτική βάση και σε μια στάση λεωφορείου στην περιφέρεια της Μαντάγκαλι.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2016, δύο κορίτσια περίπου επτά ετών πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν σε αγορά του Μαϊντουγκούρι, της πρωτεύουσας της πολιτείας Μπόρνο, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον 17.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άδεια για φόνο: Πώς η Χαμάς εκπαιδεύει χειριστές drone εντός χώρας του ΝΑΤΟ

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εξουδετέρωσε τον γιο του επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς – Νεκρός και διοικητής της δύναμης «Ραντουάν» της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

ΗΠΑ: «Ρίζα» κάθε σύγχρονης ισλαμιστικής τρομοκρατίας η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Το τζιχαντιστικό παρακράτος «IHH» του Ερντογάν ετοιμάζει Στολίσκο για τη Γάζα

Διάσωση νεαρής Γιαζίντι μετά από 11 χρόνια σκλαβιάς στα χέρια του ISIS

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr