Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eυρωπαίος αναλυτής: Ο Τραμπ θα λύσει τη διαμάχη ΔΝΤ – Ευρωζώνης

Eυρωπαίος αναλυτής: Ο Τραμπ θα λύσει τη διαμάχη ΔΝΤ – Ευρωζώνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αποσαφήνιση της θέσης του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ως προς το ελληνικό ζήτημα θα αποτελέσει τον καταλύτη στη διαμάχη της Ευρωζώνης με το ΔΝΤ.

Αυτή είναι η εκτίμηση στην οποία καταλήγει, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας από τους σημαντικότερους αναλυτές των ευρωπαϊκών θεμάτων, ο Ντάνιελ Γκρος, διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEPS), το οποίο έχει έδρα στις Βρυξέλλες.

Άλλωστε, αυτήν την άποψη συμμερίζονται και αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, οι οποίοι θεωρούν ότι δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα για το αν το ΔΝΤ επιθυμεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την εκλογή Τραμπ θα καθορίσουν και τον ρόλο που θα έχει το Ταμείο στην Ευρώπη, γενικότερα.

“Αυτές οι διαφορές απόψεων θα συνεχιστούν έως ότου η διοίκηση Τραμπ πάρει σαφώς μία θέση”

«Αυτές οι διαφορές απόψεων θα συνεχιστούν έως ότου η διοίκηση Τραμπ πάρει σαφώς μία θέση» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γκρος.

Για τον ίδιο, το γεγονός ότι το hedge fund που διαχειριζόταν ο Γουίλμπουρ Ρος (σ.σ. ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος που αναμένεται να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εμπορίου στη διοίκηση Τραμπ) έχει αγοράσει μερίδιο σε ελληνικές τράπεζες (Eurobank) δείχνει ότι, ενδεχομένως, η διοίκηση Τραμπ «έχει συμφέρον να κρατήσει την Ελλάδα στη ζωή».

«Αυτό θα ενισχύσει την ήδη υπάρχουσα τάση στο ΔΝΤ να συνεχίσει να πιέζει τους εταίρους της Ελλάδας -και κυρίως τον ESM και τη Γερμανία- να μειώσουν τις απαιτήσεις τους από την Ελλάδα, προκειμένου να φαίνεται πως το ΔΝΤ είναι το καλό», υπογραμμίζει ο κ. Γκρος.

Σημειώνεται, πάντως, ότι, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, με τη συμφωνία δεοντολογίας που υπέγραψε ο κ. Ρος, προκειμένου να αναλάβει υπουργός Εμπορίου, δεσμεύτηκε να πουλήσει τη συμμετοχή του στο ομώνυμο επενδυτικό ταμείο WL Ross private equity funds, το οποίο, μεταξύ άλλων, έχει τις επενδύσεις στην Eurobank.

Ο κ. Ρος, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον περασμένο Μάιο, είχε δηλώσει πως κατά τη γνώμη του «το ΔΝΤ θα νικήσει τον πόλεμο και η Ελλάδα θα πάρει την ελάφρυνση του χρέους που χρειάζεται».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Warner Bros απέρριψε την πρόταση-μαμούθ $108,4 δισ. της Paramount – Ανοιχτός ο δρόμος για το Netflix

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Ο Νετανιάχου είπε στον Μπάρακ (ΗΠΑ) ότι ο αλ-Σάραα της Δαμασκού ΔΕΝ είναι αξιόπιστος κι ότι ΔΕΝ θέλει τους Τούρκους

Ανησυχία στο Ισραήλ: Οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται την πώληση μαχητικών F-35 στο Κατάρ

Οι ΗΠΑ δίνουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία και ζητούν να παραδώσει το Ντονμπάς στον Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr