ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Οι Άραβες στρατιώτες κάθε άλλο παρά δειλοί είναι - Ο στρατός τους είναι άχρηστος
Δημοσκόπηση Alco: Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ - «Όχι» σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη λέει το 67%
Δημοσκόπηση GPO: «Φλερτάρει» με διψήφιο ποσοστό ο Σαμαράς - Ο Κώστας Καραμανλής εκφραστής της ΝΔ
Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις εναντίον ολόκληρου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Δημογραφικό: Αν η Ελλάδα χρειάζεται «μετανάστες», να «πάρει» Έλληνες/Ρωμιούς της Συρίας αντί για μουσουλμάνους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στη δύσκολη θέση να εγκαταλείψει την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, είτε υπάρξει πολιτική αλλαγή στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, είτε όχι.
Ο ιδρυτής των WikiLeaks ζει στο κτήριο της πρεσβείας από το καλοκαίρι του 2012 και ο κεντροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος του Εκουαδόρ, Γκιγιέρμο Λάσο, δήλωσε ότι εάν εκλεγεί, θα ζητήσει από τον Ασάνζ να εγκαταλείψει την πρεσβεία εντός 30 ημερών.
Ο λόγος για τον οποίο ο Τζ. Ασάνζ έχει ζητήσει καταφύγιο εντός της πρεσβείας είναι ότι απειλείται με έκδοση στη Σουηδία για κατηγορίες σχετικές με σεξουαλική επίθεση, ενώ φοβάται ότι έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου κινδυνεύει με σοβαρή ποινή για τις αποκαλύψεις απορρήτων κρατικών εγγράφων μέσω των WikiLeaks.
Ο υπουργός Εξωτερικών της αριστερής κυβέρνησης του απερχόμενου προέδρου Ραφαέλ Κορέα φαίνεται ότι συμμερίζεται τους προβληματισμούς για την συνεχιζόμενη παραμονή του Ασάνζ στην πρεσβεία.
«Το προσωπικό μας έχει περάσει πολλά. Υπάρχει ανθρώπινο κόστος. Πρόκειται πιθανότατα για την πιο στενά παρακολουθούμενη πρεσβεία κράτους στον πλανήτη», σημείωσε, ενώ είπε ότι «σε επίπεδο φυσικής διευκόλυνσης, έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε».























































