Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σουλτς: Έχουμε μια Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων

Σουλτς: Έχουμε μια Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Έχουμε ήδη μια Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων», τόνισε ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς, σε σύντομη δήλωσή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε ως σχετικά παραδείγματα το Σένγκεν, το ευρώ και την ενισχυμένη συνεργασία.

«Υπάρχουν χώρες που θέλουν να μπουν στο ευρώ, άλλες οι οποίες είναι ήδη εντός και θα ήθελαν να πετάξουν έξω κάποιον…Και άλλοι, επίσης, οι οποίοι προσπαθούν να καταφέρουν να μην τους πετάξουν έξω», υπογραμμίζει ακόμη ο υποψήφιος της γερμανικής κεντροαριστεράς.

Όπως αναφέρει η La Repubblica, o Μάρτιν Σουλτς θέλησε και να καταστήσει σαφές ότι «από την στιγμή που η Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων ήδη υπάρχει, θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν αποτέλεσε πάντα μια λύση για τα προβλήματά μας ή αν κάποιες φορές ήταν αντιθέτως η αιτία των προβλημάτων αυτών». Στην σύντομη δήλωσή του στην ανταποκρίτρια της La Repubblica στο Βερολίνο Τόνια Μαστρομπουόνι, ο Σουλτς τόνισε επίσης ότι «η Ιταλία πρέπει να τύχει κάθε δυνατής στήριξης».

«Ο Μάρτιν Σουλτς έχει κάνει σκόνη την καγκελάριο στα γκάλοπ, το κόμμα του κέρδισε δέκα μονάδες μέσα σε δέκα μέρες και άφησε πίσω του τους Χριστιανοδημοκράτες», υπογραμμίζει εξάλλου η Ιταλίδα δημοσιογράφος σε σχόλιό της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr