ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mοσκοβισί – Φερχόφστατ: Αν η Ε.Ε. υποκύψει στις σειρήνες του εθνικισμού δεν θα επιβιώσει

Mοσκοβισί – Φερχόφστατ: Αν η Ε.Ε. υποκύψει στις σειρήνες του εθνικισμού δεν θα επιβιώσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε από κοινού συνέντευξή τους στη βελγική εφημερίδα Le Soir, o φιλελεύθερος Βέλγος πρώην πρωθυπουργός Γκι Φερχόφστατ και ο Γάλλος σοσιαλδημοκράτης, επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί προτάσσουν την Ευρώπη ως την περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία απάντηση στις τρέχουσες συνθήκες παγκοσμιοποίησης και θεωρούν ότι, ευρισκόμενη σε ένα σημείο καμπής, όπου απειλείται η ίδια η ύπαρξή της, η ΕΕ δεν θα καταφέρει να επιβιώσει αν υποκύψει στις σειρήνες του εθνικισμού, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Να συνειδητοποιήσει τα λάθη της”

Για να μπορέσει, όμως, να προχωρήσει η Ευρώπη, σημειώνουν οι δυο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, θα πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσει τα λάθη της, καταλήγοντας και οι δύο στη διάγνωση ότι η ρίζα του κακού είναι οικονομική και κοινωνική.

Έχοντας μάλιστα και οι δύο εμπιστοσύνη στο ευρώ και την ευρωζώνη, συμφωνούν ότι η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι μία ευρωζώνη πιο ολοκληρωμένη πολιτικά, με καλύτερη διακυβέρνηση, με πραγματικά εργαλεία οικονομικής πολιτικής, έναν προϋπολογισμό, έναν υπουργό Οικονομικών και έλεγχο από το Ευρωκοινοβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης στο Εμιρατιανό (ΗΑΕ) ΑΙ-Masshad: «Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή εθνικής κυριαρχίας»

POLITICO: Κυβερνοεπιθέσεις σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ μέσω WhatsApp και Signal

Φαραντούρης: Η Αίγυπτος είναι σύμμαχός μας αλλά να σεβαστεί τη θρησκευτική ελευθερία και τη Μονή Σινά

UFO πάνω από την Ευρώπη: Οι Βρυξέλλες στρέφουν το βλέμμα στον ουρανό – Οι μαρτυρίες από Ελλάδα και Κύπρο

Ο Ερντογάν παριστάνει τον μεγάλο αφέντη της περιοχής και έδωσε εντολές στον Τραμπ – Τι είπε για Συρία, Λίβανο, Γάζα, Λιβύη – Κάλεσε την Αίγυπτο να ενταχθεί στη Συμφωνία της Μέκκας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr