ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας μπλοκάρει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας μπλοκάρει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Ισπανία, Καταλονία,

Σε ακύρωση του ψηφίσματος του περιφερειακού συμβουλίου της Καταλονίας για διενέργεια δημοψηφίσματος μέσα στο 2017 για την ανεξαρτησία της περιοχής προχώρησε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας, χαρακτηρίζοντάς το «αντισυνταγματικό».

Το ψήφισμα είχε υιοθετηθεί από το κοινοβούλιο της Καταλονίας, που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας, τον περασμένο Οκτώβριο, ώστοσο ανεστάλη τον Δεκέμβριο του 2016.

Πλέον, με τη δικαστική βούλα, το ψήφισμα ακυρώνεται ως «αντισυνταγματικό».

Σε φορτισμένο κλίμα η απόφαση

Η απόφαση του Δικαστήριο ελήφθη σε ένα φορτισμένο κλίμα, καθώς ο πρόεδρος της Καταλονίας Artur Mas δικάζεται αυτόν τον μήνα για τη διοργάνωση συμβολικού δημοψηφίσματος ανερξαρτησίας το 2014, το οποίο είχε επίσης κριθεί αντισυνταγματικό.

Οι εισαγγελείς έχουν προτείνει ο Mas και δύο συνεργάτες του να τιμωρηθούν με απαγόρευση κατοχής δημόσιου αξιώματος για 9 με 10 χρόνια.
Σύμφωνα με το Politico, την περασμένη εβδομάδα, περίπου 40.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους, σε ένδειξη στήριξης στον Mas.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτία: Ενισχύεται το μπλοκ υπέρ της ανεξαρτησίας στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας

Ρούτε: Οι Ευρωπαίοι «έλαβαν το μήνυμα» Τραμπ – Σε εφαρμογή οι συμφωνίες για τις βάσεις

Ισπανία: Η Δικαιοσύνη αναγνωρίζει το δικαίωμα να χαρακτηρίσει κάποιος τους Μάρτυρες του Ιεχωβά «καταστροφική αίρεση»

Οι ΗΠΑ απειλούν την Ισπανία με αποπομπή από το ΝΑΤΟ – «Δεν υπάρχει διάταξη για την αποβολή μελών», απαντά η Συμμαχία

Διχασμένη η ΕΕ για την αναστολή της συμφωνίας με το Ισραήλ: Ισπανία και Ιρλανδία πιέζουν για ανάληψη δράσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr