ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

5.000 “φρέσκοι” Ιρακινοί στρατιώτες στέλνονται στη Μοσούλη για τη δεύτερη φάση της πολιορκίας

5.000 “φρέσκοι” Ιρακινοί στρατιώτες στέλνονται στη Μοσούλη για τη δεύτερη φάση της πολιορκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περίπου 5.000 “φρέσκοι” Ιρακινοί στρατιώτες, που ολοκλήρωσαν πρόσφατα τη στρατιωτική τους εκπαίδευση, θα αποσταλούν στη Μοσούλη για να συμμετάσχουν στη μάχη για την απελευθέρωση της δυτικής όχθης της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή, διασχίζεται από τον ποταμό Τίγρη που τη χωρίζει σε ανατολική και δυτική Μοσούλη.

Η ανατολική Μοσούλη από τις 24 Ιανουαρίου 2017 ανακηρύχθηκε πλήρως απελευθερωμένη και ελέγχεται από τον ιρακινό στρατό. Η δυτική παραμένει υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους.

Οι νέοι άνδρες των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας εκπαιδεύτηκαν από Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς στρατιωτικούς συμβούλους.

300 Αυστραλοί και 110 Νεοζηλανδοί έχουν αναλάβει να διδάξουν τις τεχνικές της μάχης σε Ιρακινούς νεοσύλλεκτους σε τέσσερα κέντρα εκπαίδευσης.

Εκπαιδεύουν στρατιώτες και αστυνομικούς. Εξάλλου μικρή διαφορά έχει, αφού η Αστυνομία στο Ιράκ μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος όπως και ο στρατός.

Ο Αυστραλός συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Βαγκ δήλωσε αναφερόμενος στους στρατιώτες και αστυνομικούς που εκπαίδευσαν οι άνδρες του.

“Οι νέοι αστυνομικοί είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τη χώρα τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Είναι νέοι και αποφασισμένοι. Πολλοί κατάγονται από τη Μοσούλη όπου έχασαν συγγενείς τους από την εκστρατεία τρόμου του ISIS”.

Ιρακινούς αστυνομικούς εκπαιδεύουν και οι Ισπανοί, ενώ Αμερικανοί και Βρετανοί εκπαίδευσαν 300 Ιρακινούς στρατιώτες σε τεχνικές περιπολίας.

Κοντά στους Αμερικανούς και στους Βρετανούς είναι Λετονοί και Εσθονοί εκπαιδευτές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ καταγγέλλει την Τουρκία ότι κατέχει παράνομα το 36% της Κύπρου, το 5% της Συρίας και 2.000 τ.χλμ. στο Ιράκ

Η στρατηγική των πανεπιστημίων του Κατάρ: Ο ιδεολογικός πόλεμος εξασθενεί την αμερικανική ισχύ

Η Χαμάς προσπαθεί με τεχνάσματα να μην αφοπλιστεί

Η Χαμάς μεταφέρει πολλές από τις επιχειρήσεις της από το Κατάρ στην Τουρκία

«Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ: Ο ισραηλινός στρατός θα αποχωρήσει από τη Γάζα μόνο μετά τον αφοπλισμό της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr