Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βάλτος έγινε ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο – Ένα από τα Επτά Θαύματα

Βάλτος έγινε ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο – Ένα από τα Επτά Θαύματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για μετατροπή σε βάλτο του Ναού της Αρτέμιδος στην περιοχή Σελτζούκ (αρχαία Έφεσος) της Σμύρνης, εξαιτίας παραμέλησης και έλλειψης ενδιαφέροντος από τις αρμόδιες αρχές, κάνει λόγο η Hurrıyet Daıly News.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το εν λόγω μνημείο (το οποίο συγκαταλέγεται στα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου και είναι καταγεγραμμένο στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO), το οποίο συγκεντρώνει εκατομμύρια τουρίστες ετησίως μοιάζει πλέον με άδειο, εγκαταλελειμμένο πεδίο χωρίς περιβαλλοντικό σχεδιασμό και ταξιδιωτικές διαδρομές.

Οι ανασκαφές έχουν καλυφθεί με βρόχινα νερά ενώ απουσιάζει η ασφάλεια, καταγγέλλει η εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τη Δευτέρα, o Τούρκος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Ναμπί Αβτζί, ευχαρίστησε την εφημερίδα για την ανάδειξη του θέματος επισημαίνοντας ότι έδωσε τις απαραίτητες εντολές για την προστασία του αρχαίου ναού.

«Δε γνώριζα ότι ο Ναός της Αρτέμιδος βρισκόταν σε τόσο άσχημη κατάσταση. Έδωσα τις απαραίτητες οδηγίες στους φίλους μας (..) Θα υλοποιήσουμε ένα έργο που αρμόζει στο ναό της Αρτέμιδος. Θα πρέπει να πούμε στους επισκέπτες ότι τα κομμάτια εδώ έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό και θα δημιουργήσουμε μια μακέτα του ναού, εξηγώντας στους επισκέπτες πώς ήταν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr