ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με λύσσα μάχονται μέχρι θανάτου οι ξένοι τζιχαντιστές στη Μοσούλη

Με λύσσα μάχονται μέχρι θανάτου οι ξένοι τζιχαντιστές στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με φανατισμό μάχονται οι ξένοι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που έφτασαν στο Ιράκ από πολλές χώρες του κόσμου, ενάντια στους Ιρακινούς στρατιώτες που προωθούνται στις συνοικίες της δυτικής Μοσούλης.

Όπως δήλωσε ο Ιρακινός αντισυνταγματάρχης Αμπντέλ Αμίρ Αλ Μοχαμαντάουι, μιλώντας σε ρεπόρτερ του Reuters, “όσο πλησιάζουμε στο κέντρο, όλο και περισσότερο ερχόμαστε αντιμέτωποι με αλλοδαπούς”.

Οι Ιρακινοί τζιχαντιστές μπορούν πάντα να αναμιχθούν με τους ντόπιους και να “ξεγλυστρίσουν”. Οι ξένοι τζιχαντιστές δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα διαφυγής. Ξεχωρίζουν από τα χρώματά τους και την προφορά. Δεν τους απομένει άλλη επιλογή από το να πολεμήσουν μέχρι θανάτου.

Οι ξένοι “δεν τρέπονται σε φυγή όπως οι ντόπιοι”, εξηγεί ο Αμπντέλ Αμίρ Αλ Μοχαμαντάουι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχουν περισσότεροι ξένοι εθελοντές στον δυτικό τομέα της πόλης από όσοι βρίσκονταν στον ανατολικό.

Η Μοσούλη διασχίζεται από τον ποταμό Τίγρη που τη χωρίζει σε ανατολική και δυτική Μοσούλη.

Ο ιρακινός στρατός απελευθέρωσε την ανατολική Μοσούλη στα τέλη του Ιανουαρίου 2017, ύστερα από 100 ημέρες μαχών. Τώρα η μάχη έχει μεταφερθεί στις δυτικές συνοικίες της ιρακινής μεγαλούπολης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ καταγγέλλει την Τουρκία ότι κατέχει παράνομα το 36% της Κύπρου, το 5% της Συρίας και 2.000 τ.χλμ. στο Ιράκ

Η στρατηγική των πανεπιστημίων του Κατάρ: Ο ιδεολογικός πόλεμος εξασθενεί την αμερικανική ισχύ

Η Χαμάς προσπαθεί με τεχνάσματα να μην αφοπλιστεί

Η Χαμάς μεταφέρει πολλές από τις επιχειρήσεις της από το Κατάρ στην Τουρκία

«Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ: Ο ισραηλινός στρατός θα αποχωρήσει από τη Γάζα μόνο μετά τον αφοπλισμό της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr