ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπόρις Τζόνσον: Είμαστε στη διαδικασία να εκμηδενίσουμε τις γελοίες φιλοδοξίες του ISIS

Μπόρις Τζόνσον: Είμαστε στη διαδικασία να εκμηδενίσουμε τις γελοίες φιλοδοξίες του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tην πεποίθηση πως ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιστρέφει την τάση του απέναντι στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους και είναι αποφασισμένος “να νικήσει τη βδελυρή ιδεολογία του” τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

“Είμαστε στη διαδικασία να εκμηδενίσουμε τις γελοίες φιλοδοξίες του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου” είπε ο Τζόνσον μιλώντας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, την επομένη της επίθεσης που σημειώθηκε κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο, στο Λονδίνο.

“Πιστεύω ότι αναστρέφουμε αυτήν την τάση, υπάρχει μια πλημμυρίδα μίσους στον κόσμο και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να την απωθήσουμε”, συνέχισε ο Βρετανός υπουργός ο οποίος προέδρευσε νωρίτερα σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

“Ο κόσμος έχει ενωθεί για να νικήσει αυτούς τους ανθρώπους”

“Ο κόσμος έχει ενωθεί για να νικήσει αυτούς τους ανθρώπους που εξαπέλυσαν αυτήν την επίθεση και για να νικήσει αυτή τη μισητή, αποτυχημένη ιδεολογία”, συνέχισε.

Ο Τζόνσον συμμετείχε την Τετάρτη στην υπουργική σύνοδο των χωρών που μετέχουν στον συνασπισμό που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Όπως υπενθύμισε ο υπουργός, τα θύματα της επίθεσης στο Λονδίνο προέρχονταν από 11 διαφορετικές χώρες, κάτι που δείχνει ότι “μια επίθεση κατά του Λονδίνου είναι μια επίθεση ενάντια σ’ ολόκληρο τον κόσμο”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι

Το Ιράν απάντησε στις αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου

Το παγωμένο βλέμμα της Ελισάβετ: Ακόμη και πρωθυπουργοί έτρεμαν μπροστά της, αποκαλύπτει βασιλικός βιογράφος

Βρετανία: Το Εργατικό Κόμμα «βράζει» – 22 βουλευτές ζητούν «καρατόμηση» του Κιρ Στάρμερ

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετακινεί πολεμικό πλοίο πληρέστερα στον Κόλπο για αποστολή προστασίας της ναυσιπλοΐας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr