Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρύ πλήγμα για τον Τραμπ από τους δικούς του Ρεπουμπλικανούς

Βαρύ πλήγμα για τον Τραμπ από τους δικούς του Ρεπουμπλικανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ψηφοφορία που προβλεπόταν να διεξαχθεί, το βράδυ της Πέμπτης (τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ώρα Ελλάδας), για την κατάργηση του λεγόμενου Obamacare και την αντικατάστασή του από ένα νέο σύστημα ασφάλισης και περίθαλψης αναβλήθηκε από τους διχασμένους ρεπουμπλικάνους, που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ικανό αριθμό ψήφων, παρά τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ για να εξευρεθεί συμβιβασμός.

Η αναβολή της ψηφοφορίας χαρακτηρίζεται από πολιτικούς αναλυτές βαρύ πλήγμα για τον πρόεδρο και τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία, καθώς αυτή ήθελαν να είναι η πρώτη μεγάλη «επιτυχία» της θητείας του.

Έπειτα από μια σειρά αντιφατικών και αλληλοαναιρούμενων δηλώσεων, ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε ότι «η ψηφοφορία θα γίνει Παρασκευή πρωί τοπική ώρα ΗΠΑ για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ψηφίσουμε στις τρεις το πρωί», εκφράζοντας τη «βεβαιότητά του» ότι το νομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί.

Αλλά ο Κέβιν Μακάρθι, ο δεύτερος στην ιεραρχία των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, είπε αντιθέτως ότι αυτό που θα αρχίσει αύριο θα είναι η συζήτηση επί του νομοσχεδίου, παραδεχόμενος ότι ακόμη δεν έχουν συγκεντρωθεί οι απαιτούμενες ψήφοι σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr