ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κωνσταντινούπολη, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,


















































Χαμός στο ΝΑΤΟ! Η Μελόνι ΔΕΝ θέλει να βλέπει μπροστά της τον Τραμπ
Ο γιος του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Γιαΐρ Νετανιάχου, άλλαξε το όνομά του σε «Γιονατάν Χον»
Ιράν: Η καθεστωτική εφημερίδα «Κεϊχάν» έχει τίτλο «Θέλω το κεφάλι του Τραμπ»
Ο Χέγκσεθ δεν πηγαίνει στο Ισραήλ λόγω Ιράν - Είχε «αποστολή» να πει στον Νετανιάχου για τα F-35
Ντόναλντ Τραμπ: «Τέλος η εκεχειρία με το Ιράν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εξηγήσεις έδωσαν σήμερα Τετάρτη οι ΗΠΑ για ένα τηλεφώνημα που έγινε από το αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη προς έναν ύποπτο πραξικοπηματία, μια υπόθεση που αποκαλύφθηκε από τον τουρκικό Τύπο την παραμονή της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Τουρκία.
Σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα επιβεβαίωσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι από το γενικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης έγινε ένα τηλεφώνημα την 21η Ιουλίου “σχεδόν μία εβδομάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος” σε έναν αριθμό που ανήκει στον Αντίλ Εκσούζ. Η πρεσβεία δεν διευκρίνισε αν κάποιος διπλωμάτης ή μέλος του προσωπικού κατάφερε να μιλήσει με τον Εκσούζ, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί έναν από τους βασικούς οργανωτές του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
“Η τουρκική αστυνομία κάλεσε την αμερικανική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Τουρκία για να ζητήσει τη βοήθειά μας ώστε να εμποδιστεί ο Αντίλ Εκσούζ να φύγει από την Τουρκία. Τότε ανακαλέσαμε τη βίζα του και, όπως απαιτεί η αμερικανική νομοθεσία, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του για να τον ενημερώσουμε”, εξήγησε η πρεσβεία που θεωρεί ότι το τηλεφώνημα αυτό δεν είναι “ύποπτο”. Αντιθέτως, δείχνει “τη στενή συνεργασία των αμερικανικών και τουρκικών δυνάμεων επιβολής του νόμου μετά την απόπειρα πραξικοπήματος”.























































