ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΗΕ και Τραμπ καταδίκασαν τις επιθέσεις στις χριστιανικές εκκλησίες στην Αίγυπτο

ΟΗΕ και Τραμπ καταδίκασαν τις επιθέσεις στις χριστιανικές εκκλησίες στην Αίγυπτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασαν τις επιθέσεις εναντίον δύο εκκλησιών Κοπτών στην Αίγυπτο σήμερα, τις «άνανδρες» επιθέσεις που στοίχισαν την ζωή τουλάχιστον 45 ανθρώπων.

Σε ένα δελτίο τύπου, το Συμβούλιο παρότρυνε όλα τα κράτη μέλη να συνεργαστούν με την αιγυπτιακή κυβέρνηση προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δράστες των επιθέσεων, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου «εκφράζουν τη συμπόνιά τους και απευθύνουν συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στην κυβέρνηση της Αιγύπτου. Εύχονται στους τραυματίες την ταχεία και πλήρη ανάρρωσή τους».

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επισημαίνουν ότι η τρομοκρατία σε κάθε της μορφή συνιστά μία από τις σοβαρότερες απειλές για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε επίσης τις επιθέσεις με μήνυμα που ανήρτησε στο λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Λυπήθηκα πολύ όταν έμαθα για την τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο. Οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο πρόεδρος Αλ Σίσι θα διαχειριστεί την κατάσταση με τον πλέον προσήκοντα τρόπο» επισημαίνεται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν μπλόκαρε τις κουρδικές δυνάμεις από την είσοδο στον πόλεμο στο Ιράν

Ανατ. Λιβύη: Ο στρατάρχης Χάφταρ απελευθέρωσε Αμερικανό όμηρο από το Ισλαμικό Κράτος

Συρία: Ισλαμιστές σκότωσαν Ελληνορθόδοξο στη Χομς (Έμεσα)

Ο Ερντογάν παριστάνει τον μεγάλο αφέντη της περιοχής και έδωσε εντολές στον Τραμπ – Τι είπε για Συρία, Λίβανο, Γάζα, Λιβύη – Κάλεσε την Αίγυπτο να ενταχθεί στη Συμφωνία της Μέκκας

Ο Τραμπ μπλόκαρε ισραηλινή επιδρομή στη Συρία – «Ψυχραίνουν» οι σχέσεις με Νετανιάχου, ενισχύεται ο άξονας Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr