Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τη Μεγάλη Τρίτη ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες

Τη Μεγάλη Τρίτη ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρυθμίσεις που θα απλοποιούν τη διαδικασία επίλυσης των ζητημάτων που έχουν προκύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και των αγροτικών εκτάσεων που εμφανίζονται ως δασικές ή αναδασωτέες περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο Μεγάλη Τρίτη στη Βουλή.

Κατεδαφιστέες παραμένουν αυθαίρετες κατασκευές κατοικίας, τουριστικές ή βιομηχανικές.

Ευνοϊκότερες γίνονται οι προϋποθέσεις για την εξαγορά ή την παραχώρηση παράνομα εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων που έγιναν αγροτική γη. Οι κάτοχοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης έως τις 15 με 20 Ιουνίου προκειμένου το αγροτεμάχιο να μην κυρωθεί ως δασικό αλλά ως γεωργικό και να διασφαλιστεί η επιδότηση.

Το τίμημα για τα προ του ’75 ορίζεται στο 1/4 της αντικειμενικής αξίας με αποπληρωμή σε έως και 100 δόσεις. Για την αξιοποίηση των εκτός σχεδίου περιοχών δεν είναι απαραίτητη η επικύρωση των δασικών χαρτών.

Οικισμοί αυθαιρέτων θα εξαιρεθούν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών αλλά ωστόσο μένει ανοιχτό το ποια θα είναι η τύχη τους. Αυθαίρετες κατασκευές σε καταπατημένες εκτάσεις -πολλές από τις οποίες είναι βίλες- παραμένουν κατεδαφιστέες.

Πηγή: ert.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Όχι πρόωρες εκλογές, όχι ανασχηματισμός

Ψήφος Αποδήμων: Aπό τις ερχόμενες εθνικές εκλογές η δυνατότητα επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού

Φάμελλος σε κυβέρνηση: Αν σας ενδιέφερε να πατάξετε τη διαφθορά, το καλύτερο είναι να παραιτηθείτε

Το Μαξίμου απάντησε στον Σαμαρά: «Συνήθεις εκτός πραγματικότητος τοποθετήσεις»

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεσκέπασε τον Κυρ. Μητσοτάκη: «Δυνητική εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» στην ΑΟΖ – Τι αποκαλύφθηκε!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr