ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































WSJ: Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «ένα βήμα πριν» τη σύρραξη με το Ιράν
Ιρακινές πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από το Ιράν πλήττουν το Κουρδιστάν: Νεκροί μαχητές Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ
Το Ισραήλ καλεί σε επιστράτευση 400.000 εφέδρων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF)
Η τελική προσφορά του Τραμπ στο Ιράν: Ο λεπτομερής οδικός χάρτης που εστάλη στην Τεχεράνη για την παύση των βομβαρδισμών
Fuel pass και επιδότηση diesel στην αντλία: Πώς, πότε και για ποιους ενεργοποιούνται τα νέα μέτρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Επτά μετανάστες πνίγηκαν την Κυριακή του Πάσχα στα ανοιχτά της Λιβύης στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ιταλία, ανέφερε στέλεχος οργάνωσης αρωγής που επέβαινε σε πλοίο διάσωσης.
Σωστικά σκάφη παρέλαβαν χιλιάδες μετανάστες από επικίνδυνα μικρά πλεούμενα ενώ ο καιρός επιδεινωνόταν από την Παρασκευή ως την Κυριακή.
Ανάμεσα στις επτά άψυχες σορούς που ανασύρθηκαν ήταν κι ένα μικρό αγόρι οκτώ ετών.
Την Κυριακή διεξήχθησαν πολλές επιχειρήσεις διάσωσης περίπου 2.000 ανθρώπων, σύμφωνα με το ιταλικό λιμενικό σώμα, το οποίο συντονίζει τις σωστικές προσπάθειες στην κεντρική Μεσόγειο.
Το Σάββατο διασώθηκαν 4.500 μετανάστες κατά τη διάρκεια 35 επιχειρήσεων τις οποίες διεξήγαγαν κυρίως σκάφη που εκμισθώνουν ΜΚΟ όπως η MOAS, σύμφωνα με το ιταλικό λιμενικό.
Την Παρασκευή διασώθηκαν 2.000 μετανάστες, ενώ ένας έφηβος βρέθηκε νεκρός σε μία από τις βάρκες, όλες ασφυκτικά γεμάτες.
Χάρη στον καλό καιρό που επικράτησε στα ανοικτά της Λιβύης το Σαββατοκύριακο οι αποπλεύσεις πολλαπλασιάστηκαν.
Οι νεκροί και των αγνοούμενοι στη Μεσόγειο από την αρχή της χρονιάς έφθασαν τους 666, ενώ το 2016 ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 5.000, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).























































