Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι περιφέρουν τα… ψυχολογικά τους: “Δεν ανεχόμαστε η ΕΕ να μας αντιμετωπίζει σαν μαθητές της”

Οι Τούρκοι περιφέρουν τα… ψυχολογικά τους: “Δεν ανεχόμαστε η ΕΕ να μας αντιμετωπίζει σαν μαθητές της”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για μια ακόμη φορά οι Τούρκοι περιφέρουν στην παγκόσμια ειδησεογραφία τα… ψυχολογικά τους.

Δεν ανεχόμαστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας αντιμετωπίζει σαν μαθητές της, τόνισε, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης τόνισε ότι η συμφωνία για τη βοήθεια 3 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. προς την Τουρκία δεν έχει τηρηθεί, καθώς στην Άγκυρα έχουν φθάσει μόλις 790 εκατ. ευρώ, ενώ το κομμάτι το οποίο αφορούσε την κατάργηση της βίζας για Τούρκους πολίτες οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ε.Ε. επίσης δεν έχει εφαρμοστεί με βάση το χρονοδιάγραμμα.

«Ζητούμε ειλικρίνεια από την Ε.Ε. για το θέμα της ένταξης της Τουρκίας. Θέλουμε μία απόλυτα καθαρή θέση από την πλευρά της, ώστε να μπορούμε να καθορίσουμε κι εμείς τη στάση μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Γιλντιρίμ υπονόησε επίσης ότι κάποιοι στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν την Ε.Ε. ως ένωση χριστιανικών κρατών και δεν δέχονται την πιθανότητα μία μη χριστιανική χώρα να γίνει μέλος της.

«Εάν είναι έτσι, δεν χρειάζεται να σπαταλούμε άλλον χρόνο», κατέληξε.

Οι Τούρκοι “μπερδεύονται” ή μάλλον θέλουν να τα “μπερδεύουν”. Το πρόβλημα της Τουρκίας δεν είναι η θρησκεία της αλλά το καθεστώς της. Ένα ισλαμιστικό καθεστώς συνδεδεμένο με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και τις τζιχαντιστικές οργανώσεις παγκοσμίως.

Επίσης το πρόβλημα της Τουρκίας είναι και… γεωγραφικό. Επειδή κρατά την ανατολική Θράκη αυτό δεν την κάνει και ευρωπαϊκή χώρα. Βασικά η Τουρκία δεν είναι καν “κανονική χώρα”, αλλά αυτό προφανώς και αποτελεί θέμα άλλης ανάρτησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Ενώπιον του ανακριτή 26χρονος αλλοδαπός για βιασμό 15χρονου

Μητσοτάκης: Με την Τουρκία έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ διαφορά – ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα

Στις 11/02 ο Μητσοτάκης στην Άγκυρα – Συνάντηση με Ερντογάν

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Φαραντούρης για απόφαση Αρείου Πάγου για κόκκινα δάνεια: «Νίκησε το δίκαιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr