ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βορειοκορεάτης Πρέσβης: Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο με τις ΗΠΑ – Θα τους κερδίσουμε

Βορειοκορεάτης Πρέσβης: Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο με τις ΗΠΑ – Θα τους κερδίσουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εντείνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ με την απομονωμένη ασιατική χώρα να απειλεί, πως θα απαντήσει με οποιοδήποτε όπλο, εάν δεχθεί επίθεση.

«Η Βόρεια Κορέα δεν φοβάται τον πόλεμο με τις ΗΠΑ και είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει μια νίκη στον αγώνα εναντίον των αμερικανών ιμπεριαλιστών», ανέφερε η Μόνιμη Αποστολή της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη σε δήλωσή της.

«Η Βόρεια Κορέα, ως ειρηνιστικό σοσιαλιστικό κράτος, εκτιμά ιδιαίτερα τη διατήρηση της ειρήνης περισσότερο από όλα, αλλά ούτε φοβάται έναν πόλεμο ούτε θέλει να τον αποφύγει», υποστήριξε o πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ Κιμ Ιν Ριόνγκ (Kim In Ryong).

“Έχουμε πρόσβαση σε ένα ισχυρό πυρηνικό αποτρεπτικό μέσο”

Υπενθύμισε δε ότι «η Βόρεια Κορέα έχει πρόσβαση σε ένα ισχυρό πυρηνικό αποτρεπτικό μέσο για να προστατευθεί από την πυρηνική απειλή των ΗΠΑ».

«Θα αντιδράσουμε σε ένα συνολικό πόλεμο με έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, έναν πυρηνικό πόλεμο και θα κερδίσουμε τον πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ» σημειώνεται στη δήλωση.

Η αποστολή κατηγόρησε τις ΗΠΑ για κλιμάκωση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο και εξέφρασε την αγανάκτησή της για την άρνηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να συγκαλέσει συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσει τις «άνευ προηγουμένου στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΗΕ – Πεζεσκιάν σε Τραμπ: Το Ιράν δεν θα παραδοθεί στον πόλεμο με τις ΗΠΑ

Τραμπ από ΟΗΕ: Απειλεί με αφανισμό το Ιράν, σχεδιάζει βάσεις στην Γροιλανδία και προβλέπει πτώση καθεστώτος στην Κούβα και τέλος πολέμου στην Ουκρανία

Βυθίζεται η δημοτικότητα του Τραμπ – Έπεσε στο 32%, το χαμηλότερο ποσοστό της πολιτικής του καριέρας

ΗΠΑ: Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα σταματούν να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον πρόεδρο Τραμπ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις εναντίον ολόκληρου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr