ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Εκλογές, Εκλογές Βρετανία 2017, Εργατικό Κόμμα, Ηνωμένο Βασίλειο, Τερέζα Μέι, Τζέρεμι Κόρμπιν, Τόνι Μπλερ,


















































«Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Σφοδρή επίθεση Αυγερινού κατά Καρυστιανού και Γρατσία
Η ΕΛ.Α.Σ. είχε προειδοποιήσει για τη συμμαχία Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας-Πακιστάν - Ο Μητσοτάκης έμεινε με τους Patriot στο... χέρι
Σέρρες: Νεκροί μητέρα και γιος σε φρικτό τροχαίο - Οι πρώτες εκτιμήσεις πραγματογνώμονα
Μετωπική σύγκρουση Ιταλίας-Ισπανίας για την αναστολή της Σένγκεν - Σκληρές δηλώσεις και απειλές
Η CIA συγκρότησε μυστικά ειδική ομάδα για την άσκηση πιέσεων με στόχο την αλλαγή καθεστώτος στην Κούβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τη δική του εκτίμηση για το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών που θα διεξαχθούν στις 8 Ιουνίου στη Μεγάλη Βρετανία εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Τόνι Μπλερ.
Αν και όπως επεσήμανε, εξακολουθεί να μένει πιστός στο Εργατικό Κόμμα, αρχηγός του οποίου υπήρξε από το 1994 έως το 2007, προέβλεψε ότι τις εκλογές θα τις κερδίσουν οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι.
Ο Μπλερ, ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα στο εάν θεωρεί ότι ο νυν ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί της χώρας.
Λόγω μάλιστα της διαφοράς που δίνουν οι δημοσκοπήσεις μεταξύ των Συντηρητικών και των Εργατικών, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι η καλύτερη στρατηγική για το Εργατικό Κόμμα θα ήταν να πολιτευθεί ζητώντας την ενίσχυσή του ώστε να είναι «ισχυρή αντιπολίτευση» και όχι να υποδύεται ότι μπορεί να κερδίσει τις συγκεκριμένες εκλογές.
Ο Μπλερ έχει επικριθεί για προγενέστερες δηλώσεις του, με τις οποίες είχε σημειώσει ότι το βασικό σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές είναι να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φιλοευρωπαίοι βουλευτές, ασχέτως κομματικής προέλευσης, άποψη που θεωρήθηκε ότι αποδυναμώνει τους Εργατικούς.
Ο ίδιος είχε πρωταγωνιστήσει στη στροφή του Εργατικού Κόμματος προς το Κέντρο και τις σοσιαλφιλελεύθερες πολιτικές του «Τρίτου Δρόμου», που προσομοίαζαν στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ και ενέπνευσαν αργότερα πολιτικούς όπως ο τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ή ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.























































