Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στηρίζει Μακρόν η Μέρκελ: Θα είναι ένας ισχυρός πρόεδρος για τη Γαλλία

Στηρίζει Μακρόν η Μέρκελ: Θα είναι ένας ισχυρός πρόεδρος για τη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είπε την Παρασκευή σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικές εφημερίδες ότι θα επιθυμούσε την εκλογή του κεντρώου υποψηφίου Εμανουέλ Μακρόν στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο 39χρονος πρώην τραπεζίτης θα είναι ένας «ισχυρός πρόεδρος».

«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, εάν εκλεγεί (έναντι της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν), κάτι που εγώ εύχομαι, θα είναι ένας ισχυρός πρόεδρος» τόνισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης στον όμιλο έντυπων μέσων RedaktionsNetzwerks Deutschland (RND).

“Δεν είναι σκυλάκι μας ο Μακρόν”

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του γερμανικού RND για το αν ο Μακρόν πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι το «σκυλάκι» της Γερμανίας, η κα. Μέρκελ απάντησε πως ο συγκεκριμένος όρος είναι γελοίο.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν η Γερμανία θα αποδεχθεί το αίτημα της Γαλλίας να αυξήσει τη συνεισφορά της στην ΕΕ, η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε:«Θα δούμε. Δεν μπορώ να προβλέψω τις συζητήσεις με τον μέλλοντα Γάλλο πρόεδρο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΒΙΝΤΕΟ: Η Καρυστιανού κατεβαίνει στις εκλογές – «Καμία συνεργασία με το παλιό σύστημα»

Οι ΗΠΑ δίνουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία και ζητούν να παραδώσει το Ντονμπάς στον Πούτιν

Ιστορική Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας υπέγραψαν Κύπρος-Γαλλία – Όλο το κείμενο

Άμυνα και ενέργεια: Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Κύπρου-Γαλλίας

Υπέκυψε ο Ζελένσκι: Δέχεται να μην μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ αν λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr