Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέντε τζιχαντιστές ανατινάχτηκαν σε καταυλισμό προσφύγων στη Συρία

Πέντε τζιχαντιστές ανατινάχτηκαν σε καταυλισμό προσφύγων στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 32 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποίησε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος  εναντίον καταυλισμού προσφύγων και εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον πέντε βομβιστές αυτοκτονίας του ΙSIS  ανατινάχθηκαν κοντά και μέσα σε έναν καταυλισμό ιρακινών προσφύγων και σύρων εκτοπισμένων στην υπό κουρδικό έλεγχο επαρχία Χασάκα και ακολούθησαν μάχες με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Οι βιαιότητες «προκάλεσαν 32 θανάτους και 30 τραυματισμούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκαν κοντά και μέσα σε έναν καταυλισμό της περιοχής Ράτζεμ Αλ Σαλίμπι, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

«Ορισμένοι βομβιστές κατάφεραν να εισέλθουν στον καταυλισμό», διευκρίνισε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 04:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 22 άμαχοι.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, σε αυτό τον προσωρινό καταυλισμό, που βρίσκεται 25 χλμ. νότια ενός μεγάλου προσφυγικού καταυλισμού, του Αλ Χολ, βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης 300 οικογένειες που διέφυγαν από το Ιράκ ή από τη συριακή επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας τελεί υπό τον έλεγχο του ΙSIS.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον

Ο Νετανιάχου είπε στον Μπάρακ (ΗΠΑ) ότι ο αλ-Σάραα της Δαμασκού ΔΕΝ είναι αξιόπιστος κι ότι ΔΕΝ θέλει τους Τούρκους

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μαθαίνει ρωσικά και επιθυμεί να εργαστεί ως οφθαλμίατρος

Μήνυμα Οτσαλάν: «Ο σοσιαλισμός οφείλει να είναι ο αγώνας για την απελευθέρωση των λαών»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr