ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιον προορίζει για πρωθυπουργό ο Μακρόν αν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας

Ποιον προορίζει για πρωθυπουργό ο Μακρόν αν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εκλογές, Εμανουέλ Μακρόν,

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή, ότι έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα αναλάβει πρωθυπουργός, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας.

Χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το όνομα, κάτι το οποίο, όπως επεσήμανε, θα γίνει εφόσον αναδειχθεί νικητής στις εκλογές της Κυριακής και αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του.

«Ναι, αυτή η επίλογή έχει γίνει in petto» απάντησε ο Μακρόν σε σχετική ερώτηση στο δίκτυο Europe 1. Αλλά δεν θα την ανακοινώσει ακόμη, «αφού βρίσκεται μέσα στο κεφάλι του».

«Εάν εκλεγώ, θα εργασθώ για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού σχήματος την ερχόμενη εβδομάδα».

Όμως το όνομα του πρωθυπουργού «θα ανακοινωθεί μετά την μεταβίβαση της εξουσίας. Δεν θα το ανακοινώσω πριν».

Εαν εκλεγεί, ο Μακρόν, ο πρωθυπουργός του θα απηχεί «τις δεσμεύσεις που έχω αναλάβει, το πορτρέτο που έχω φτιάξει».

Αυτό το πρόσωπο «θα έχει εμπειρία στο πολιτικό πεδίο, τις ικανότητες για να ηγηθεί μίας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Αναφερόμενος στον κεντρώο σύμμαχό του Φρανσουά Μπαϊρού, ο Μακρόν επιβεβαίωσε ότι «θα έχει έναν σημαντικό ρόλο στο κυβερνητικό και πολιτικό σχήμα».

«Ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θα ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι επιδιώκει να διατηρήσει τον επικεφαλής της κυβέρνησης για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα, διότι «σπάνια η εμπιστοσύνη δίνεται κατά περιορισμένο τρόπο».

Στις αρχές του Μαρτίου, ο Μακρόν είχε δηλώσει ότι θα προτιμούσε να ορίσει μία γυναίκα στον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο επικεφαλής της κίνησης «Εμπρός!» ανακοίνωσε επίσης ότι όλες οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

«Δεν έχω περίοδο χάριτος, δεν θα μπορώ να προεδρεύσω όπως προήδρευαν από το 1958», επεσήμανε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Μπριζίτ χαστούκισε τον Μακρόν για «φλερτ» με Ιρανή ηθοποιό, αποκαλύπτει νέο βιβλίο

Εκλογές τον Σεπτέμβριο στο Ισραήλ; Η θρησκευτική κρίση που απειλεί με κατάρρευση την κυβέρνηση Νετανιάχου

Ανδρουλάκης: Τρίτη θητεία ΝΔ σημαίνει οπισθοδρόμηση

Ισραήλ: Σε τροχιά πρόωρων εκλογών λόγω των Υπερορθόδοξων Εβραίων – «Τέρμα η εμπιστοσύνη στον Νετανιάχου»

Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr