Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιθανή συνάντηση Αλέξη Τσίπρα-Ντόναλντ Τραμπ στις 25 Μαΐου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Πιθανή συνάντηση Αλέξη Τσίπρα-Ντόναλντ Τραμπ στις 25 Μαΐου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πρώτη επαφή με τον νέο πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ πιθανολογείται πως θα έχει στις 25 Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του NATO.

Η Αθήνα επιδιώκει να εντατικοποιήσει την επικοινωνία με την αμερικανική διοίκηση, αλλά και να διαμορφώσει εικόνα ως προς την κατεύθυνση προς την οποία σκοπεύει να κινηθεί ο αμερικανικός παράγοντας σε μια σειρά από ζητήματα για τα οποία η Ελλάδα έχει άμεσο ενδιαφέρον, όπως οι αμερικανικές άμεσες επενδύσεις στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, του real estate και του τραπεζικού τομέα.

Στη γεωπολιτική ατζέντα δεν είναι μόνον η κατάσταση στη Συρία, αλλά και η Τουρκία, που εμφανίζεται να κλιμακώνει τις απειλές της εναντίον της Ελλάδας, ενώ εντείνεται ο προβληματισμός για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, με ορατό τον κίνδυνο να διολισθήσουν σε καθεστώς αποσταθεροποίησης τα Σκόπια.

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, πόσο μάλλον μετά τις τελευταίες τουρκικές απειλές για τις έρευνες υδρογονανθράκων νότια της νήσου, για τις οποίες αμερικανικές εταιρείες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Από την πλευρά τους οι Αμερικανοί φαίνεται να επιδιώκουν τη μέγιστη δυνατή συνεργασία με την Αθήνα τόσο σε θέμα της ασφάλειας όσο και στο ζήτημα των στρατιωτικών διευκολύνσεων για τη βάση της Σούδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση εδώ, στις Βρυξέλλες, με τον Τούρκο ομόλογό μου κ. Γκιουλέρ»

Ο Τζέφρι Επστάιν γοητευμένος από τους Ρώσους ολιγάρχες και τις νεαρές Ρωσίδες

Μετά τη τρίωρη συνάντησή τους: Τραμπ και Νετανιάχου δεν αποκλείουν μαζικό κοινό πλήγμα

Συρία: Οι αμερικανικές δυνάμεις εκκένωσαν τη βάση Αλ Τανφ

Μακρόν: «Εάν δεν κάνουμε τίποτα, η Ευρώπη θα έχει αφανιστεί σε πέντε χρόνια»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...