ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Πάνος Καμμένος, Παραβιάσεις Εθνικού Εναέριου Χώρου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, Σκόπια, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,


















































Ελλάδα και Αίγυπτος ολοκληρώνουν την οριοθέτηση ΑΟΖ μέχρι Κύπρο
Δημοσκόπηση Metron: Κάτω από το 25% η ΝΔ που ο Μητσοτάκης έχει θέσει ως όριο για αλλαγή ηγεσίας
Pizza Fan: Επιχείρηση του ελληνικού FBI για πειραγμένες ταμειακές στη μεγάλη αλυσίδα πιτσαρίας
Pizza Fan: Ένα εκατ. ευρώ είχε ο ιδιοκτήτης σε δωμάτιο-κρύπτη - Κλειστά τα καταστήματα της Pizza Fan
Νίκος Δένδιας: «Η παραδοσιακή διάκριση μεταξύ ειρήνης και πολέμου, πολιτικού πεδίου και στρατιωτικού πεδίου, έχει πλέον αμβλυνθεί» 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ενώπιον των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ των Βαλκανικών χωρών μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι Αρχηγοί Τουρκίας και Σκοπίων στέλνοντας τους ηχηρό μήνυμα.
“Θέλω να σας πω ότι τα λόγια μου δεν είναι συμβολικά.Τα πιστεύουμε εδώ στην Ελλάδα. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελλάδα έχει στόχους και σταθερή πολιτική. Ξέρω το ρόλο σας και την αποστολή σας. Ο κοινός μας στόχος είναι η ειρήνη , είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος.
Παράλληλα, σημείωσε πως «αυτό σημαίνει ότι τα Βαλκάνια εν όψει των προκλήσεων στη περιοχή οφείλουν να είναι μια περιοχή σταθερότητας. Η συνεργασία μας πρέπει να καταδείξει ότι τα Βαλκάνια είναι η γέφυρα της Ανατολής με τη Δύση».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ακόμα ότι «ο προορισμός όλων των χωρών των Βαλκανίων πρέπει να είναι η ΕΕ.
Υπάρχουν όμως προϋποθέσεις που τις θέτει η ΕΕ» τις οποίες στην συνέχεια ανέφερε αναλυτικά:
•Αυτός που θέλει να είναι στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να διακηρύσσει μόνο την ειρήνη πρέπει να την πιστεύει.
•Σεβασμός της ιστορικής αλήθειας
•Σεβασμός του διεθνούς δικαίου.
Από την πλευρά του ο ΑΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε πως: «Είναι σημαντικό ότι βρεθήκαμε σε αυτή την στιγμή σε ένα τραπέζι διαλόγου. Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις για την κατάσταση στην περιοχή και συμφωνήσαμε να έχουμε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για την αποφυγή περαιτέρω ενεργειών που θα μπορούσαν να οξύνουν την κατάσταση».


























































