ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι ισλαμιστές προσευχήθηκαν τα ξημερώματα έξω από την Αγία Σοφία στην Πόλη

Τούρκοι ισλαμιστές προσευχήθηκαν τα ξημερώματα έξω από την Αγία Σοφία στην Πόλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ισλαμιστές που απαιτούν να μετατραπεί η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί συγκεντρώθηκαν και φέτος, στις 04.00 ξημερώματα Σαββάτου 13 Μαΐου, έξω από την Αγία Σοφία και προσευχήθηκαν.

Η ομαδική προσευχή διοργανώθηκε από την ισλαμιστική οργάνωση “Σύνδεσμος Νέων Ανατολίας” με το σύνθημα “Σπάστε τις αλυσίδες, Ανοίξτε την Αγιά Σοφιά”.

Η Αγία Σοφία οικοδομήθηκε το 537 από τον αυτοκράτορα της ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Ιουστινιανό και μέχρι την άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς το 1453, δηλαδή επί σχεδόν χίλια χρόνια, ήταν η αυτοκρατορική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Μωάμεθ ο Πορθητής τη μετέτρεψε σε τζαμί και το 1935 ο Κεμάλ Ατατούρκ σε μουσείο.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νεολαίας Ανατολής, Σαλίχ Τουράν, σε παλαιότερες δηλώσεις του υποστήριζε ότι «η Αγία Σοφία είναι το σύμβολο της Άλωσης, είναι η κορόνα της υπόστασης του Ισλάμ στη Δύση».

Ο ίδιος προωθεί το αίτημα για μετατροπή σε τζαμί, σημειώνοντας ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο ήταν παράνομη.

Ο Σύνδεσμος που διοργανώνει την τελετή πρόσκειται στο ρεύμα εκείνο του πολιτικού Ισλάμ που ακολουθεί την παράδοση του ιστορικού ηγέτη του χώρου Νετσμετίν Ερμπακάν και δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, αν και προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Χούτι έβαλαν στο στόχαστρο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής που τροφοδοτεί το Τέμενος του Προφήτη στη Μεδίνα

Διπλωματικές Πηγές: «Η Τουρκία εξήγγειλε παράνομες έρευνες σε περιοχές κυπριακών χωρικών υδάτων και υφαλοκρηπίδας»

Ντάνα Λεβί: Οι Τούρκοι έχουν σχέδιο να βομβαρδίσουν το Ισραήλ – «Η Τουρκία θα μετατραπεί σε Γάζα»

Η τουρκική MİT κανόνισε συνάντηση ισλαμιστών κυβερνητικών της Συρίας με φιλοϊρανούς ισλαμιστές της Χεζμπολάχ

Ντάνα Λέβι: Ο Τομ Μπάρακ είπε ότι το Ισραήλ επιχείρησε να «σπρώξει» την Τουρκία σε πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr