ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι δεσμεύουν για άσκηση το αεροδρόμιο της Ρόδου – Πώς αντέδρασε ο Έλληνας πρέσβης

Οι Τούρκοι δεσμεύουν για άσκηση το αεροδρόμιο της Ρόδου – Πώς αντέδρασε ο Έλληνας πρέσβης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επεισόδιο το οποίο προσπάθησε να αποτρέψει σχεδόν εν τη γενέσει του ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης, έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες, ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Σύμφωνα με το τουρκικό σάιτ της εφημερίδας Milliyet, ο κ. Λουκάκος απέστειλε επιστολή σε όλους τους πρέσβεις της χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που υπηρετούν στην Τουρκία, με αφορμή την πρόθεση της τελευταίας να διεξάγει ναυτικές ασκήσεις σε χώρο που φτάνει μέχρι και τον αερολιμένα της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο ασκήσεων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο στις 13 – 26 Μαΐου, ανακοίνωσε (μέσω NAVTEX) ότι σκοπεύει να δεσμεύσει περιοχή στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Διεθνής Αερολιμένα της Ρόδου, κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση του Έλληνα πρέσβη.

Σύμφωνα με το σάιτ, ο κ. Λουκάκος στην επιστολή του σημείωσε ότι «το γεγονός αυτό, πέραν το ότι παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων».

Πρόκειται για ακόμη μια κίνηση από την Τουρκία που δοκιμάζει τα όρια των αντοχών των ελληνοτουρκικών σχέσεων αφού τις τελευταίες εβδομάδες η Άγκυρα εκδίδει τη μια NAVTEX μετά την άλλη και δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο για ασκήσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκικά ΜΜΕ δημιουργούν «κλίμα» για πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας το φθινόπωρο

Πηγή: Ο Τραμπ άσκησε βέτο σε σχέδιο εξέγερσης των Κούρδων – Ποια η εισήγηση της Μοσάντ κι ο ρόλος της Τουρκίας

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Κομισιόν σε Φαραντούρη: «Φρένο» στην τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας χωρίς καλή γειτονία

Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...