Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν 20 Ρώσοι χάκερες που λήστευαν διαδικτυακά τράπεζες

Συνελήφθησαν 20 Ρώσοι χάκερες που λήστευαν διαδικτυακά τράπεζες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρωσία, Τράπεζες, Χάκερς,

H ρωσική Αστυνομία συνέλαβε 20 χάκερς, οι οποίοι χρησιμοποιώντας έναν ιό τύπου «δούρειου ίππου», κατάφεραν να κλέψουν από λογαριασμούς καταθέσεων σε ρωσικές τράπεζες ποσά της τάξεως των 50 εκατομμυρίων ρουβλίων (892.000 δολαρίων).

Οι Ρώσοι χάκερς κάνοντας χρήση ενός κακόβουλου λογισμικού κατάφεραν να μολύνουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο smartpfones ενώ πριν συλληφθούν σχεδίαζαν να κάνουν το ίδιο σε λογαριασμούς καταθέσεων σε ευρωπαϊκές τράπεζες.

Τη σύλληψή τους επιβεβαίωσε με δηλώσεις της στο πρακτορείο Tass, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Ιρίνα Βόλκ, η οποία επισήμανε ότι Ρώσοι αστυνομικοί σε συνεργασία με την εταιρεία Group IB, κατάφεραν να εντοπίσουν την ομάδα των χάκερς, που δρούσε οργανωμένα σε όλη την επικράτεια, και ειδικεύονταν στην κλοπή χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με την ανάκριση, τα μέλη της ομάδας χρησιμοποιούσαν ένα κακόβουλο λογισμικό που τους επέτρεπε να έχουν πρόσβαση στα smartpfones, που είχαν συγκεκριμένο πάροχο, στα οποία έδιναν εντολές με απόκρυψη για μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμούς που είχαν δημιουργήσει εκ των προτέρων.

Τα μέλη της ομάδας, σύμφωνα με την Ιρίνα Βολκ, διέμεναν στις περιοχές Ιβάνοβο, Μόσχας, Ροστόφ, Τσελιάμπινσκ, Γιαροσλάβ και στην αυτόνομη Δημοκρατία Μαρία Ελ, ενώ επικεφαλής της ομάδας φέρεται ένας 30χρονος κάτοικος της πόλης Ιβάνοβο, μιας βιομηχανικής πόλης που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, όλα τα μέλη της ομάδας εντοπίσθηκαν, τέσσερις συνελήφθησαν, ενώ οι υπόλοιποι 16 τέθηκαν σε κατ οίκον περιορισμό και τους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Σε έξι περιοχές της ρωσικής επικράτειας στις οποίες εντοπίσθηκαν οι χάκερς, πραγματοποιήθηκαν 20 έρευνες σε σπίτια, στα οποία κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκατοντάδες τραπεζικές κάρτες και κάρτες sim με ψευδή στοιχεία. Εναντίον των Ρώσων χάκερς ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χάκερ που συνδέονται με το Ιράν παραβίασαν το προσωπικό email του διευθυντή του FBI – Δημοσιοποίησαν αποσπάσματα στο διαδίκτυο

Πούτιν: Οι συνέπειες ενός πολέμου στο Ιράν μπορεί να είναι εξίσου σοβαρές με εκείνες της πανδημίας COVID

Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου

Η Ρωσία παραδίδει drones στο Ιράν για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ ζήτησαν να αποχωρήσει η Ουκρανία από το Ντονμπάς για να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr