ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Συντονισμένα εναντίον Δένδια Τούρκοι ισλαμιστές και εγχώριοι ακροδεξιοί λαϊκιστές
Ισραηλινοί, Ελλαδίτες, Κύπριοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Κνέσετ ενώπιον της αυξανόμενης τουρκικής απειλής
Νίνα Κασιμάτη προς Θανάση Πλεύρη: Ούτε να τολμήσεις να παραδώσεις στους Τούρκους τον Πόντιο αγωνιστή Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί
Μακρόν: «Εάν δεν κάνουμε τίποτα, η Ευρώπη θα έχει αφανιστεί σε πέντε χρόνια»
Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Διπλωματική προσέγγιση με φόντο τις πάγιες διαφωνίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Τουρκία άσκησε “βέτο” στη συμμετοχή της Αυστρίας σε κάποια προγράμματα του ΝΑΤΟ εξαιτίας της αντιτουρκικής στάσης της Βιέννης στην “ευρωπαϊκή πορεία” της Τουρκίας κι ενώ την Πέμπτη αναμένεται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή (;) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με το BBC, η Τουρκία άσκησε βέτο στη συμμετοχή της Αυστρίας, που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σε διάφορες δράσεις της Συμμαχίας, όπως στρατιωτική εκπαίδευση.
Σε δηλώσεις του στο BBC την Τρίτη, ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ “καταδίκασε έντονα” το τουρκικό βέτο στην Αυστρία.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Τουρκία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
“Είναι μια ανεύθυνη συμπεριφορά ενάντια στην Αυστρία και ενισχύει τη θέση μου ότι η Τουρκία απέχει παρασάγγες από το να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.
Σύμφωνα με έγγραφα που έφερε στο φως η ιστοσελίδα POLITICO, η Τουρκία μπλοκάρει τη συνεργασία της Αυστρίας με το ΝΑΤΟ από πέρσι τον Νοέμβριο.























































