ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νίκος Κοτζιάς, Σκόπια, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Υπουργείο Εξωτερικών,


















































Δημοσκόπηση Opinion Poll για την Αττική: ΝΔ 26,3% - ΕΛΑΣ 13,9% - Μονοψήφιο το ΠΑΣΟΚ 8,6%
Ο λαός πεινάει κι ο πρώην ΠΑΣΟΚος Πιερρακάκης εξαπολύει τους γύπες στους δανειολήπτες
Η Αίγυπτος ξέσκισε την Τουρκία και τον κωλοτούμπα Σαντάμ Χάφταρ της Κυρηναϊκής: «Το μνημόνιο [Τουρκίας-Λιβύης] είναι απολύτως άκυρο και ανυπόστατο»
Ούρσουλα: Άκυρη κι ανυπόστατη η ψευτοριοθέτηση ΑΟΖ Τουρκίας Λιβύης στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος
Το Ισραήλ καταδίκασε την απόφαση της λιβυκής Βουλής να επικυρώσει το ανυπόστατο μνημόνιο Τουρκίας-Τρίπολης - Καυτά ερωτήματα για την άτιμη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων με την Ελλάδα και η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών θα οδηγήσουν σε συμφωνίες που θα αποδεσμεύσουν την πορεία της ΠΓΔΜ προς την ευρω-αντλαντική ενσωμάτωση, δήλωσε ο αναπληρωτής βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χόιτ Μπράγιαν Γι, σε συνέντευξή του στη Φωνή της Αμερικής.
Ο Χόιτ Μπράγιαν Γι δήλωσε πως αναμένει από την νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να αποτελέσει εταίρο της διεθνούς κοινότητας, της ΕΕ και των ΗΠΑ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να μπορέσει η χώρα να πάει μπροστά και να επιλύσει τα ζητήματα με τις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.
«Με χαροποιεί το γεγονός ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς έτεινε χείρα φιλίας προς τον άλλη πλευρά, την ΠΓΔΜ, εκφράζοντας την ετοιμότητά του για συναντήσεις και συνομιλίες με στόχο την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών κάτι που ελπίζουμε πως θα οδηγήσει σε συμφωνίες που θα αποδεσμεύσουν την πορεία της ΠΓΔΜ προς την ευρω-αντλαντική ενσωμάτωση», ανέφερε ο Μπράγιαν Γι.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε πως η ΠΓΔΜ μετά από μια περίοδο κρίσης και αβεβαιότητας απέκτησε κυβέρνηση κάτι που αποτελεί θετικό βήμα και θετικό παράδειγμα στην περιοχή και δείχνει ότι οι δυσκολίες και η πολιτική κρίση μπορούν να ξεπεραστούν αν υπάρχει πολιτική βούληση.
























































