ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενάντιοι στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν οι Τούρκοι

Ενάντιοι στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν οι Τούρκοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανεύθυνη χαρακτήρισε την απόφαση για το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι στην περιοχή υπάρχουν ήδη αρκετά προβλήματα και δεν είναι σωστό να προστεθεί άλλο ένα.

“Εμείς θέλουμε την ακεραιότητα του Ιράκ. Θέλουμε όλοι οι Ιρακινοί να ζήσουν μαζί σε ένα κράτος”, είπε.

“Σοβαρό λάθος”

Σοβαρό λάθος χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του και το τουρκικό ΥΠΕΞ τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που ετοιμάζουν οι Κούρδοι, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

“Η ακεραιότητα του Ιράκ είναι η θεμελιώδης πολιτική μας”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι το δημοψήφισμα δεν θα είναι προς το συμφέρον του Ιράκ, θα αυξήσει την αστάθεια στην περιοχή και θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει επίσης ότι η ανάρτηση της κουρδικής σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια του Κιρκούκ έχει στόχο να δημιουργήσει τετελεσμένα και η Άγκυρα αντιτίθεται σε αυτή την απόφαση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λαβρόφ: «Η Τουρκία καταλαβαίνει ότι δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ»

Ξέφυγε ο τουρκεμένος Κούρδος γενίτσαρος Φιντάν κι απείλησε με πόλεμο το Ισραήλ

Ο Νίκος Δένδιας ΔΕΝ ξεχνά την Κύπρο και τους Έλληνες (Ελλαδίτες και Κυπρίους) που έπεσαν πολεμώντας την τουρκική ορδή

Η CIA αμφισβήτησε τις ισραηλινές πληροφορίες για την απειλή κατά του Τραμπ

«Φωτιές» στην Ιερουσαλήμ από διαρροές για αραβικό σχέδιο παραπλάνησης – Διαψεύδει εμπλοκή της Αιγύπτου ο Νετανιάχου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr