ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,


















































Jerusalem Post: Η στρατηγική της Τουρκίας για μακροπρόθεσμη κυριαρχία στη Μέση Ανατολή
Αθήνα: Έντονη και δυσάρεστη οσμή αερίου - Ψάχνουν να βρουν τι είναι κι από που ήρθε
Η Λάνα Ζωχιού «βύθισε» τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Ανυπόστατο δόγμα - Το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο είναι ξεκάθαρο»
Νετανιάχου: Οι χλευασμοί του Μπεν Γκβιρ κατά των ακτιβιστών του στολίσκου της Γάζας «δεν συνάδουν με τις αξίες του Ισραήλ»
Η Τουρκία «έκοψε» το νερό σε Συρία και Ιράκ και τους εξάγει τα όσπρια που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν λόγω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δικαστική έρευνα για τις δραστηριότητες της LafargeHolcim στη Συρία ξεκίνησαν οι γαλλικές Αρχές, με στόχο τη διερεύνηση των καταγγελιών περί χρηματοδότησης διάφορων ένοπλων οργανώσεων.
Η έρευνα, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Παρισιού, ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου και αφορά τις κατηγορίες περί «χρηματοδότησης τρομοκρατικής οργάνωσης» και «έκθεσης σε κίνδυνο της ζωής των άλλων».
Οι γαλλικές Αρχές επιδιώκουν τη διαλεύκανση της φύσης των σχέσεων της LafargeHolcim με διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Συρία, όπως το Ισλαμικό Κράτος.
Η γαλλο-ελβετική εταιρεία κατηγορείται πως χρηματοδοτούσε τις εν λόγω οργανώσεις, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου της στη συριακή Τζαλαμπίγια, παρά τον εμφύλιο πόλεμο.
Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο εργοστάσιο κατελήφθη από τους τζιχαντιστές του ISIS τον Σεπτέμβριο του 2014.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο, η LafargeHolcim παραδέχθηκε την «έμμεση» χρηματοδότηση ένοπλων ομάδων στη Συρία.























































