Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρευνες των γαλλικών Αρχών για χρηματοδότηση των τζιχαντιστών από τη LafargeHolcim

Έρευνες των γαλλικών Αρχών για χρηματοδότηση των τζιχαντιστών από τη LafargeHolcim
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δικαστική έρευνα για τις δραστηριότητες της LafargeHolcim στη Συρία ξεκίνησαν οι γαλλικές Αρχές, με στόχο τη διερεύνηση των καταγγελιών περί χρηματοδότησης διάφορων ένοπλων οργανώσεων.

Η έρευνα, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Παρισιού, ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου και αφορά τις κατηγορίες περί «χρηματοδότησης τρομοκρατικής οργάνωσης» και «έκθεσης σε κίνδυνο της ζωής των άλλων».

Οι γαλλικές Αρχές επιδιώκουν τη διαλεύκανση της φύσης των σχέσεων της LafargeHolcim με διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Συρία, όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Η γαλλο-ελβετική εταιρεία κατηγορείται πως χρηματοδοτούσε τις εν λόγω οργανώσεις, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου της στη συριακή Τζαλαμπίγια, παρά τον εμφύλιο πόλεμο.

Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο εργοστάσιο κατελήφθη από τους τζιχαντιστές του ISIS τον Σεπτέμβριο του 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο, η LafargeHolcim παραδέχθηκε την «έμμεση» χρηματοδότηση ένοπλων ομάδων στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι θα χτυπήσει τους Τούρκους στη Συρία – Τούρκοι υπουργοί στη Δαμασκό

Το Πακιστάν σε διαβουλεύσεις με Τουρκία και Ιράν για το σχέδιο στη Γάζα

Ανάλυση-Jerusalem Post: Η Τουρκία στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου

Αλλάζει ρότα ο Μακρόν: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών με τον Πούτιν, ελέω… Τραμπ

Το Ισραήλ απορρίπτει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη σταθεροποιητική δύναμη της Γάζας, δηλώνει ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr