ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βάλντις Ντομπρόβσκις, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Πιέρ Μοσκοβισί, ΣΥΡΙΖΑ,


















































Πολιτικός σεισμός στην Τεχεράνη: Βουλευτής διάβασε στον «αέρα» άκρως απόρρητες επιστολές του Χαμενεΐ και τον «έκοψαν» άμεσα
Λίβανος: Χάσμα μεταξύ της ηγεσίας του Ισραήλ και των στρατιωτών στο μέτωπο για τους περιορισμούς εμπλοκής
Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»
Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Πώς και πότε θα ενισχυθεί ο δημοκρατικός έλεγχος και η ευρωπαϊκή λογοδοσία του Eurogroup; Ως πότε το Eurogroup θα αποφασίζει πίσω από κλειστές πόρτες;», διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις και τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τίτλο «Έγγραφο προβληματισμού σχετικά με την εμβάθυνση της ΟΝΕ έως το 2025», στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, στο Στρασβούργο, την Τρίτη.
Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την ελπίδα «στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, και με τη συμβολή της Κομισιόν, να υπάρξει ένας δρόμος που θα επιτρέψει στην Ελλάδα, να επιστρέψει σε μια δίκαιη και ισχυρή ανάπτυξη».
«Νομίζω ότι αυτός είναι ένας στόχος όχι μόνο ελληνικός, αλλά και ευρωπαϊκός», συμπλήρωσε, ωστόσο πρόσθεσε ότι χρειάζεται περισσότερη σαφήνεια και τόλμη και από την Κομισιόν, στην οποία καταλόγισε πως έχει περίσσευμα διαπιστώσεων και έλλειμμα προτάσεων.
«Χρειαζόμαστε νέες, τολμηρές λύσεις, με ενίσχυση της ανάπτυξης, της πολιτικής διακυβέρνησης, της διαφάνειας, της δημοκρατικής λογοδοσίας και της αλληλεγγύης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χρειάζεται περισσότερη πολιτική και δημοκρατική Ευρώπη, όχι μόνο αγορά», εξήγησε ο κ. Παπαδημούλης.
Όπως συμπλήρωσε, για να γίνει αυτό «χρειάζεται να ενισχυθεί -και όχι να αποδυναμωθεί- ο ρόλος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν. Και να συγκροτηθεί επιτέλους και ένα “Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο”».
























































