Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βόρεια Κορέα αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ “ψυχοπαθή”

Η Βόρεια Κορέα αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ “ψυχοπαθή”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «ψυχοπαθή», την ώρα που η ένταση μεταξύ των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα τεταμένη κυρίως μετά τον θάνατο του Ότο Γουόρμπιερ, του Αμερικανού φοιτητή που επαναπατρίστηκε σε κώμα μετά την κράτησή του στη Βόρεια Κορέα.

Η εφημερίδα Rodong Sinmun, επίσημο όργανο του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ, εκτίμησε ότι ο Τραμπ «βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση» στη χώρα του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο ενός προληπτικού πλήγματος εναντίον της Βόρειας Κορέας προκειμένου να στρέψει την προσοχή μακριά από την πολιτική κρίση στο εσωτερικό της χώρας του, επισημαίνει η εφημερίδα.

«Η Νότια Κορέα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν της ότι αν ακολουθεί τον ψυχοπαθή Τραμπ, (…) δεν μπορεί παρά να οδηγηθεί στην καταστροφή», τονίζει η εφημερίδα στο κεντρικό της άρθρο.

Ο 22χρονος Γουόρμπιερ πέθανε στις ΗΠΑ αφού επαναπατρίστηκε σε κώμα στις 13 Ιουνίου, έπειτα από 18 μήνες κράτησης στη Βόρεια Κορέα, όπου είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα για την κλοπή μιας αφίσας από το ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Ο Τραμπ κατήγγειλε «το βάρβαρο καθεστώς» της Βόρειας Κορέας και δήλωσε αποφασισμένος «να εμποδίσει αθώους να υποστούν τέτοιες τραγωδίες στα χέρια καθεστώτων που δεν σέβονται το κράτος δικαίου ούτε την πιο στοιχειώδη αξιοπρέπεια».

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζάε Ιν φάνηκε να ακολουθεί τη γραμμή του Τραμπ, κατηγορώντας την Πιονγκγιάνγκ, πριν από μια επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα, ότι ευθύνεται για τον θάνατο του φοιτητή.

«Πιστεύω ότι πρέπει τώρα να θεωρήσουμε ότι το βορειοκορεάτικο καθεστώς είναι παράλογο», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιρακινό Κουρδιστάν: Επίθεση με drones κατά της κατοικίας του Νετσιρβάν Μπαρζανί

12 Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σοβαρά από απευθείας πλήγμα σε αεροπορική βάση της Σαουδικής Αραβίας

Βανς: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί «λίγο ακόμα» για να διασφαλιστεί ο «ευνουχισμός» του Ιράν σε βάθος χρόνου

Τραμπ: Κάλεσμα στη Σαουδική Αραβία για ένταξη στις «Συμφωνίες του Αβραάμ» – «Μεταμορφωμένη» η Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο στο Ιράν

Τραμπ: «Έπεται η Κούβα» – Ομιλία με αιχμές για τις στρατιωτικές επιτυχίες των ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr