ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Kαμμένος: Το ΝΑΤΟ μπορεί να έχει ρόλο “κλειδί” κατά της τρομοκρατίας

Kαμμένος: Το ΝΑΤΟ μπορεί να έχει ρόλο “κλειδί” κατά της τρομοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H ενίσχυση της αποτρεπτικής και αμυντικής ικανότητας της Συμμαχίας καθώς και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων κατά την Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετείχε και ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο ΥΕΘΑ επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη νότια πτέρυγά του και να ελεγχθούν οι θαλάσσιοι διάδρομοι στη νότιο Μεσόγειο για να αποτραπεί η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας μέσω παράνομης διακίνησης πετρελαίου, ναρκωτικών και όπλων, σε συνδυασμό με το ξέπλυμα χρήματος. Αναφέρθηκε δε σε συγκεκριμένα παραδείγματα για τα οποία ενημέρωσε τους Συμμάχους.

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπέγραψε μαζί με ομολόγους του πρόγραμμα πολυεθνικής συνεργασίας για πυρομαχικά εδάφους καθώς και πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.

Τέλος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Υπουργό Άμυνας της Ιταλίας Ρομπέρτα Πινότι και την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι ενόψει της επικείμενης επίσκεψής της στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι ψαρεύουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε ελληνικά θαλάσσια πάρκα – Ερώτηση Φαραντούρη στην Κομισιόν

Αρμενικά δικαστικά έγγραφα: Η Τουρκία μετέφερε 2.000 Σύρους τζιχαντιστές στο Αζερμπαϊτζάν για πολεμήσουν τους Αρμένιους

Τζιχαντιστές στη νότια Συρία καλούν σε ιερό πόλεμο (τζιχάντ) κατά του Ισραήλ

Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ: Η ειρήνη απαιτεί την εξαφάνιση της Χεζμπολάχ

Φυσικό αέριο: Η Ελλάδα στη δεύτερη θέση των αυξήσεων στην Ευρώπη – Άλμα 13% τον Αύγουστο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...