ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυθαίρετα, Γιώργος Σταθάκης, Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,


















































Fuel Pass για καύσιμα: Τα κριτήρια, η διαδικασία και τα ποσά - Πώς δίνεται η ψηφιακή κάρτα
Οι Ιταλοί «μαύρισαν» τη Μελόνι: Καταψήφισαν σε δημοψήφισμα την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη
Θάνατος στην Τεχεράνη: Κορυφαίος Ιρανός επιστήμονας πυραυλικών συστημάτων εξοντώθηκε σε επιδρομή στην κατοικία του
Ο Τραμπ εκπλήσσει ξανά: Αμερικανικές δυνάμεις θα εισέλθουν στο Ιράν για την κατάσχεση όλου του εμπλουτισμένου ουρανίου, ακόμη και με
Γ. Παναγόπουλος: Στο αρχείο η υπόθεση με τα 3,2 εκατ. ευρώ στο πόθεν έσχες του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μειώνονται τα πρόστιμα, αυξάνονται οι δόσεις για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων σύμφωνα με όσα αναφέρει σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου.
Ο κ. Σταθάκης ενημερώνει ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, στο οποίο έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε με επέκταση των δόσεων, από 60 σε 80, και με ειδικές διατάξεις που προβλέπουν μείωση των προστίμων με περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια, να είναι δυνατή για όλους τους πολίτες η δυνατότητα τακτοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών.
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, συμπληρώνει, αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων, για ένα χρόνο, σε όσους λαμβάνουν επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και στους μακροχρόνια ανέργους.
Επιπροσθέτως, τα πρόστιμα μειώνονται με κριτήρια την παλαιότητα της αυθαίρετης κατασκευής, το εμβαδόν της, το αν βρίσκεται εκτός σχεδίου ή είναι υπό ένταξη στο σχέδιο και γενικότερα ανάλογα με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Ο κ. Κεγκέρογλου στην ερώτησή του είχε επισημάνει ότι εκατοντάδες ιδιοκτήτες κτισμάτων βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα λόγω της μεγάλης καθυστέρησης κατάθεσης του νέου σχεδίου νόμου.























































