Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (PKK) ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν 142 Τούρκους στρατιώτες στο βόρειο Ιράκ

Οι Κούρδοι (PKK) ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν 142 Τούρκους στρατιώτες στο βόρειο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (HPG), ο ένοπλος βραχίονας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσαν ότι ο τουρκικός στρατός υπέστη στρατιωτική συντριβή κατά την εισβολή του στην περιοχή της Ζαπ στο βόρειο Ιράκ στις 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους Κούρδους αυτονομιστές, 142 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 18 ακόμα τραυματίστηκαν.

Οι αντάρτες του PKK έχουν στρατόπεδα στο ιρακινό Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ. Η περιοχή αυτή ονομάζεται από τους PKKάδες “αμυντικές ζώνες Μηδείας”. Οι Κούρδοι είναι οι αρχαίοι Μηδοί.

Στις 16 Ιουνίου ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στο βόρειο Ιράκ για να επιτεθεί στις κουρδικές θέσεις και παρέμεινε στην περιοχή επί 23 ημέρες.

Στην επιχείριση συμμετείχαν και τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, ελικόπτερα κόμπρα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Επίσης, το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδιζε τις περιοχές των ανταρτών.

Οι Τούρκοι, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του PKK, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν μετά από σφοδρούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν από το απόγευμα της 8ης Ιουλίου μέχρι τα ξημερώματα της 9ης Ιουλίου.

Η αποχώρηση των Τούρκων πεζικάριων έγινε με ελικόπτερα Σικόρσκι που τους μετέφεραν πίσω στις βάσεις τους στην Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια των 23 ημερών της τουρκικής επιχείρισης, οι Κούρδοι λένε ότι εξαπέλυσαν 69 επιθέσεις στις τουρκικές δυνάμεις και επιβεβαιώνουν ότι σκότωσαν 142 Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισαν ακόμα 18. Προσθέτουν ότι προκάλεσαν ζημιές και σε δύο ελικόπτερα Σικόρσκι.

Το PKK σε ό,τι αφορά τις δικές του απώλειες αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 6 αντάρτες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Farantouris: Letter to Merz and von der Leyen over persecution of Christians, Alawites, Druze, and Kurds in Syria by Neo-Ottoman Jihadists

Φαραντούρης: Επιστολή προς Μερτς και φον ντερ Λάιεν για τις διώξεις Χριστιανών, Αλαουιτών, Δρούζων, Κούρδων στη Συρία από τους νεο-οθωμανούς τζιχαντιστές

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας για το Ιράκ

Ο Χακάν Φιντάν λέει ότι το Ισραήλ επιδιώκει «πολυεθνική θρησκευτική σύγκρουση»

Ιρακινό Κουρδιστάν: Επίθεση με drones κατά της κατοικίας του Νετσιρβάν Μπαρζανί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr