ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τρέλα ο πόλεμος στην Ουκρανία: 450.000 Ρώσοι νεκροί και 150.000 Ουκρανοί
Τέλος στο οικονομικό «μπλόκο»: Οι ΗΠΑ ξαναρχίζουν την τροφοδοσία του Ιράκ με δολάρια
Δημοσκόπηση Metron Analysis: ΝΔ στο 25%, ΕΛΑΣ στο 14,1%, ΠΑΣΟΚ στο 9,4% - Η πρόθεση για Σαμαρά
Θεσσαλονίκη: Αναζητούν τρεις αντιεξουσιαστές για την εμπρηστική επίθεση-δολοφονία
Συρία: Πολύνεκρη έκρηξη σε καφετέρια στο κέντρο της Δαμασκού 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς τάχθηκε υπέρ της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη και της ενίσχυσης της νομισματικής ένωσης, που κατ’ αυτόν πρέπει να προωθηθούν άμεσα και να εφαρμοστούν μόλις η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2019.
Σε μια ομιλία του στο Sciences Po, ο Σουλτς τάχθηκε υπέρ ενός ειδικού προϋπολογισμού της ευρωζώνης για την προώθηση επενδύσεων, αλλά και της δημιουργίας ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, με αποστολή την καταπολέμηση του φορολογικού ανταγωνισμού και της φοροδιαφυγής.
«Η μεταρρύθμιση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο», σημείωσε ο Σουλτς, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του στο γαλλικό πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα για την Ευρώπη, χωρίς να αποκλείει μια μεγαλύτερη συμβολή της στον προϋπολογισμό της ΕΕ.
Ο Μάρτιν Σουλτς είχε μετά την ομιλία του μια συνάντηση με τον κεντρώο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επίσης τάσσεται υπέρ της προώθησης της στενότερης ολοκλήρωσης της ευρωζώνης.
Ο Σουλτς, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ελπίζει να κερδίσει την Άγγελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου και να τη διαδεχθεί στην καγκελαρία, όμως το SPD είδε την άνοδό του στις δημοσκοπήσεις να φρενάρει έπειτα από τα αρχικά κέρδη που ακολούθησαν την επιλογή του ως υποψήφιου, τον Ιανουάριο.























































