ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιούνκερ: Οποιαδήποτε λύση στο Κυπριακό πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή λύση

Γιούνκερ: Οποιαδήποτε λύση στο Κυπριακό πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή λύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οποιαδήποτε λύση στο Κυπριακό θα πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή λύση, διότι η ΕΕ προσφέρει τις καλύτερες προοπτικές για μια διαρκή ειρήνη και ευημερία για τις δύο κοινότητες και την Κύπρο, αλλά και για τη σταθερότητα στην περιοχή, τονίζει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας, σε επιστολή που απέστειλε την Τετάρτη προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Γιούνκερ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η ΕΕ παρέχει ένα ισχυρό πλαίσιο μέσα στο οποίο οι ιστορικοί δεσμοί των δύο κοινοτήτων θα πρέπει να εδραιωθούν περαιτέρω.

»Οποιαδήποτε λύση στο Κυπριακό Πρόβλημα θα πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή λύση, διότι η ΕΕ προσφέρει τις καλύτερες προοπτικές για μια διαρκή ειρήνη και ευημερία για τις δύο κοινότητες και τη χώρα, αλλά και για σταθερότητα στην περιοχή».

Ο κ. Γιούνκερ τονίζει ακόμη ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο σύνολό της «θα σταθούμε στο πλευρό σας σε αυτή τη διαδικασία», διαβεβαιώνοντας «για την αδιάλειπτη στήριξη της Επιτροπής στη συνέχιση των συνομιλιών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οικογενειακή «μαφία» στην Κρήτη: Έξι συλλήψεις για εκβιασμούς, εμπρησμούς και απάτες

Η Μέρκελ καλεί την ΕΕ να κάνει διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για να μπει φρένο στον Τραμπ

Κύπρος: Στις 19 Μαΐου ο Χριστοδουλίδης αποκαλύπτει μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Παραλίμνι

Bloomberg: Νομοσχέδιο με υπερεξουσίες στον Ερντογάν για χάραξη ΑΟΖ 200 ναυτικά μίλια σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Η Αλβανία αποτελεί τη νεότερη απειλή ναρκοκράτους παγκοσμίως

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr