ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες αμερικανικές κυρώσεις σε ιρανικές εταιρείες για την κατασκευή πυραύλων

Νέες αμερικανικές κυρώσεις σε ιρανικές εταιρείες για την κατασκευή πυραύλων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κυρώσεις που έχουν στόχο το πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, μία ημέρα αφού η Τεχεράνη προχώρησε σε επιτυχή δοκιμή ενός είδους πυραύλου ο οποίος μπορεί να θέτει δορυφόρους σε τροχιά.

Το υπουργείο στοχοθέτησε, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωσή του, οργανισμούς και οντότητες που συνδέονται με το ιρανικό πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων, ενώ καταδίκασε τις «προκλητικές ενέργειες» της Τεχεράνης και την «απειλή» που θεωρεί ότι αντιπροσωπεύει το Ιράν για τη Μέση Ανατολή.

Τα τιμωρητικά μέτρα – το πάγωμα των πόρων που πιθανόν διαθέτουν σε τράπεζες στις ΗΠΑ και κάθε συναλλαγής με τις ΗΠΑ – στρέφονται πιο συγκεκριμένα εναντίον έξι θυγατρικών του Ομίλου Βιομηχανιών Σαχίντ Χεμάτ (Shahid Hemmat Industrial Group, ή SHIG), ενός νομικού προσώπου το οποίο κατά την Ουάσινγκτον βρίσκεται «στην καρδιά του προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν».

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ συνέδεσε άμεσα τις κυρώσεις με τη «συνέχιση των προκλητικών ενεργειών του Ιράν, όπως η εκτόξευση (Πέμπτη) ενός πυραύλου ικανού να θέτει σε τροχιά δορυφόρους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τι είναι η «παγίδα του Θουκυδίδη» και γιατί έκανε ο Σι Τζινπίνγκ αναφορά σε αυτήν όταν συνάντησε τον Τραμπ

Ο Τραμπ στην Κίνα για μια σύνοδο κορυφής με τον Σι Τζινπίνγκ – Τι θα συζητήσουν

Τι γνωρίζει η Ιταλία για το τέλος του πολέμου με το Ιράν;

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα «τελειώσουν τη δουλειά» στο Ιράν

Το Ισραήλ σε αναμμένα κάρβουνα: Αξιωματούχοι ασφαλείας προετοιμάζονται για μείζονα στρατιωτική κίνηση των ΗΠΑ εντός του Σαββατοκύριακου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr