Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Bερολίνο κατηγορεί το Βιετνάμ για απαγωγή πολίτη εντός γερμανικού εδάφους

Το Bερολίνο κατηγορεί το Βιετνάμ για απαγωγή πολίτη εντός γερμανικού εδάφους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η γερμανική κυβέρνηση κατηγόρησε  το Ανόι για την ενορχήστρωση της απαγωγής ενός Βιετναμέζου αιτούντα άσυλο στο Βερολίνο και της αναγκαστικής επιστροφής στην χώρα του, όπου διώκεται για μια υπόθεση διαφθοράς.

Το Βερολίνο απάντησε διατάσσοντας έναν Βιετναμέζο αξιωματούχο πληροφοριών να εγκαταλείψει την Γερμανία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία σχετικά με την συμμετοχή της βιετναμέζικων μυστικών πληροφοριών και της πρεσβείας του Βιετνάμ στην απαγωγή ενός Βιετναμέζουυπηκόου σε γερμανικό έδαφος», ανέφερε ο Μάρτιν Σέφερ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε δημοσιογράφους.

“Αποτελεί μια κατάφωρη και πρωτοφανής παραβίαση της γερμανικής νομοθεσίας”

«Η απαγωγή ενός Βιετναμέζου πολίτη σε γερμανικό έδαφος αποτελεί μια κατάφωρη και πρωτοφανής παραβίαση της γερμανικής νομοθεσίας και του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Ο Σέφερ συμπλήρωσε ότι ο πρέσβης του Βιετνάμ κλητεύτηκε χθες το απόγευμα και ότι ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών του Βιετνάμ κηρήχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο και διατάχθηκε να εγκαταλείψει την Γερμανία εντός 48 ωρών.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο επιχειρηματίας Τσεν Σουάν Χαν απήχθη από ενόπλους στις 23 Ιουλίου στο δασικό πάρκο Τίργκαρτεν στο κεντρικό Βερολίνο.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο dpa, ο Τσεν Σουάν Χαν κατηγορείται για οικονομική ζημιά 125 εκατομμυρίων ευρώ όσο ήταν διευθυντής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας στο Βιετνάμ.
Είχε αιτηθεί άσυλο στην Γερμανία και η διαδικασία εξέτασης του αιτήματός του βρισκόταν σε εξέλιξη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χίος: Συνελήφθη 61χρονος Τούρκος για εμπλοκή σε κατασκοπεία

Ενδεχόμενη δολοφονία του Αλ-Σαράα στη Συρία θρέφει φόβους για αναζωπύρωση του ISIS

Ο Αλ-Σαράα επιτρέπει τη στρατιωτική εδραίωση του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Συρία

Πρώην διευθυντής της Μοσάντ: Ισραηλινοί πράκτορες είναι ενεργοί σε ιρανικό έδαφος

Αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης: Νέο μέτωπο της Τουρκίας με τα Εμιράτα (ΗΑΕ)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr