Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανός βουλευτής ζητάει εγγυήσεις για να επισκεφθεί αεροπορική βάση στην Τουρκία

Γερμανός βουλευτής ζητάει εγγυήσεις για να επισκεφθεί αεροπορική βάση στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Linke, Γερμανία, Τουρκία,

Ένας Γερμανός βουλευτής του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke) ζήτησε να του δοθούν εγγυήσεις για την ασφάλειά του από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προτού ξεκινήσει για το ταξίδι του στην Τουρκία για να επισκεφθεί στρατιώτες που υπηρετούν σε αεροπορική βάση της χώρας τον επόμενο μήνα.

Η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας με επίκεντρο την πρόσβαση Γερμανών πολιτικών σε στρατιωτικές βάσεις στην Τουρκία, όπου υπηρετούν Γερμανοί στρατιώτες, αναζωπύρωσαν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών συμμάχων στο ΝΑΤΟ. Η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες της για το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν στην Τουρκία αφού η Άγκυρα συνέλαβε 10 υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τον περασμένο μήνα, μεταξύ αυτών έναν Γερμανό πολίτη.

Ο βουλευτής του κόμματος Die Linke Αλεξάντερ Νόι δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι ανησυχεί για την ασφάλειά του, δεδομένου του «παράλογου» ισχυρισμού της Τουρκίας ότι είχε επαφές με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).
«Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι θα μπορώ να φύγω από την Τουρκία» επισήμανε ο ίδιος.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι οι επτά Γερμανοί βουλευτές, τους οποίους θα επιλέξει η επιτροπή άμυνας του γερμανικού κοινοβουλίου, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, τόνισε ότι η Τουρκία έχει τον τελευταίο λόγο σε ποια πρόσωπα θα επιτρέψει να εισέλθουν στο έδαφός της.

«Έχουμε λάβει τη σταθερή δέσμευση της τουρκικής κυβέρνησης ότι μια τέτοια επίσκεψη μπορεί να γίνει και εμείς αναμένουμε ότι θα την τηρήσουν» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Μάρτιν Σέφερ σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Η Τουρκία συμφώνησε να επιτρέψει στους βουλευτές να επισκεφθούν τους στρατιώτες στην αεροπορική βάση του Ικονίου την 8η Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο ενός ταξιδιού που οργανώνει το ΝΑΤΟ, αφού οι τουρκικές αρχές απέρριψαν το αίτημα μιας επίσκεψης, που οργάνωνε το Βερολίνο, όπου ο Νόι αναμενόταν επίσης ότι θα συμμετάσχει.

Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν ότι ο Νόι αναμένεται να βρίσκεται στον κατάλογο των προσώπων για την επίσκεψη του επόμενου μήνα και το ενδεχόμενο αυτό πιθανόν έχει συζητηθεί με Τούρκους αξιωματούχους προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για την επίτευξη του ταξιδιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Pontians: ‘Nikos Kapetanidis’ Action Association honors journalist Uzay Bulut

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr