Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κανονικά θα γίνει το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν στις 25 Σεπτεμβρίου

Κανονικά θα γίνει το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν στις 25 Σεπτεμβρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Κούρδοι του Ιράκ δεν θα αλλάξουν τα σχέδιά τους να διεξαγάγουν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στις 25 Σεπτεμβρίου, παρά το ότι οι ΗΠΑ τους ζήτησαν να το αναβάλουν, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς υψηλόβαθμος Κούρδος αξιωματούχος.

«Η ημερομηνία ισχύει, 25 Σεπτεμβρίου, καμία αλλαγή», δήλωσε ο Χοσιάρ Ζεμπάρι, στενός σύμβουλος του Προέδρου της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, σχολιάζοντας το αίτημα που διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο πως ανησυχεί ότι το δημοψήφισμα θα αποσπάσει την προσοχή από «περισσότερο επείγουσες προτεραιότητες» όπως είναι η ήττα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η Τουρκία, το Ιράν και η Συρία, που μαζί με το Ιράκ έχουν σημαντικούς κουρδικούς πληθυσμούς, αντιτίθενται στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Οι λαοί της Δύσης βλέπουν τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο να πλησιάζει

Το Ιράν απειλεί με πόλεμο λόγω της ανάπτυξης δεύτερου αμερικανικού αεροπλανοφόρου

Φαραντούρης στην Ευρωβουλή: «Ροπή της Τουρκίας στην παραβίαση του κράτους δικαίου» – «Πώς είναι δυνατόν να αποτελεί αξιόπιστο εταίρο της ΕΕ και πυλώνα της Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρώπης;»

Ο Τζέφρι Επστάιν γοητευμένος από τους Ρώσους ολιγάρχες και τις νεαρές Ρωσίδες

Μετά τη τρίωρη συνάντησή τους: Τραμπ και Νετανιάχου δεν αποκλείουν μαζικό κοινό πλήγμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr