ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νέα Υόρκη, Νίκος Χριστοδουλίδης,


















































«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της
Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι - «Όχι στην Τουρκία»
Ρωμιοί της Αντιόχειας: Η Ελληνική Γλώσσα μας ενώνει - Ένας δεσμός που συνδέει την Ακρόπολη με τους κέδρους του Λιβάνου
Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους
Συρία: Η τουρκική MİT μοιράζει όπλα στις φυλές της Ανατ. Συρίας για να επιτεθούν στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον βοηθό υφυπουργό των ΗΠΑ, Τζόναθαν Κόεν, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Ο κ. Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του για την ετοιμότητα του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη και τη βούλησή του στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών και του πλαισίου που έθεσε ο γ.γ. του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το ΡΙΚ, ο κ. Κόεν διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών και είναι δεσμευμένες για λύση εντός του πλαισίου του γεν. γραμματέα. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η δουλειά που έχει γίνει στις συνομιλίες.
Πριν το τέλος του χρόνου, θα πρέπει να αναμένονται επισκέψεις στην Κύπρο του κ. Κόεν και πιθανόν άλλων Αμερικανών αξιωματούχων, για να δουν τι μπορεί να γίνει στο Κυπριακό, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Ο κ. Κόεν αναμένεται στις προσεχείς ημέρες να επισκεφθεί την Ελλάδα και την Τουρκία.























































