Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τη στήριξη των Αμερικανών στη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν ζητά η Ρωσία

Τη στήριξη των Αμερικανών στη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν ζητά η Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να λάβει μια «ισορροπημένη» απόφαση σχετικά με τη διατήρηση της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η συμφωνία στην τρέχουσα μορφή της και φυσικά η συμμετοχή των ΗΠΑ θα είναι σημαντικός παράγοντας προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός χαρακτήρισε παράλληλα «φήμες» τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Τραμπ σκοπεύει να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία.

Βάσει της συμφωνίας, το Ιράν δέχθηκε να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα με αντάλλαγμα την άρση των περισσότερων διεθνών κυρώσεων εναντίον του.

Ο Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα αν θα επικυρώσει ή όχι τη συμφωνία αυτή, επεσήμανε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου την Πέμπτη (5/10).

Αν ο Αμερικανός Πρόεδρος αρνηθεί να την επικυρώσει, το Κογκρέσο θα πρέπει σε διάστημα 60 ημερών να αποφασίσει αν θα επιβληθούν ξανά στην Τεχεράνη οι κυρώσεις που έχουν αρθεί βάσει της συμφωνίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: «Έπεται η Κούβα» – Ομιλία με αιχμές για τις στρατιωτικές επιτυχίες των ΗΠΑ

Ιράν: Επιθέσεις σε χαλυβουργίες σε Ισφαχάν και Χουζεστάν

«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» – Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης

Ο αγώνας δρόμου για την καταστροφή του παράνομου προγράμματος πυρηνικών όπλων του Ιράν κορυφώνεται εν μέσω νέων πληγμάτων

Περισσότεροι από 300 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr