ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι γιόρτασαν την άλωση της Τραπεζούντας με τον γαμπρό του Ερντογάν να νοσταλγεί τον οθωμανικό στρατό

Οι Τούρκοι γιόρτασαν την άλωση της Τραπεζούντας με τον γαμπρό του Ερντογάν να νοσταλγεί τον οθωμανικό στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Τούρκοι γιόρτασαν τα 556 χρόνια από την άλωση της Τραπεζούντας, με την παρουσία του υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του, για την κατάκτηση της πόλης, δήλωσε ότι «το τουρκικό έθνος είναι υπερήφανο για τη γιορτή των 556 χρόνων από την κατάκτηση της πόλης του Πόντου, που είναι μια από τα πιο σημαντικά κέντρα του πολιτισμού μας και υπήρξε, επίσης, προάγγελος της μεγάλης μας αυτοκρατορίας», όπως είπε.

Ο Αλμπαϊράκ επεσήμανε ακόμα ότι η τουρκο-ισλαμική (Türk-İslam) κατάκτηση της Τραπεζούντας από τον Σουλτάνο Μεχμέτ το 1461 έδωσε ενθουσιασμό και υπερηφάνεια στους Οθωμανούς.

«Έχω την τιμή να είμαι γιος μιας πόλης με τόση υπέροχη ιστορία από κάθε περιοχή. Νοσταλγώ τον ένδοξο στρατό του κατακτητή Σουλτάνου Μεχμέτ και εύχομαι η 556η επέτειος της κατάκτησης να είναι καθοριστική για το καλό του Παντοδύναμου Αλλάχ», είπε ο Αλμπαϊράκ όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ότι ο Αλμπαϊράκ “νοσταλγεί” τον οθωμανικό στρατό που κατέλυσε τα ελληνόφωνα βασίλεια της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζάντιο) δεν το λέει κανείς και ρητορική φιλίας προς την Ελλάδα. Ιδιαίτερα όταν τις επόμενες ημέρες επίκειται επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πώς η Σαουδική Αραβία με την Τουρκία σχεδιάζουν να «ακυρώσουν» τον IMEC και να παρακάμψουν πλήρως το Ισραήλ

Ενήμερη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παρενόχληση του Νίκου Δένδια από τους Τούρκους

Δένδιας σε Χριστοδουλίδη: «Δημιουργία ενός ενιαίου αμυντικού χώρου, μιας αντίληψης άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Η Τουρκία χρησιμοποιεί την αλιεία ως «Δούρειο Ίππο» για τη «Γαλάζια Πατρίδα» – Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Ελπίδα Τσαμπουράκη

Ο Φαραντούρης καλεί την Κομισιόν να παρέμβει για την εργαλειοποίηση της αλιείας και της προστασίας του περιβάλλοντος απ’ την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr