ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κούβα, Μπάρακ Ομπάμα, Νίκι Χάλεϊ, Ντόναλντ Τραμπ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα εναντιωθεί ξανά στην υιοθέτηση- η οποία καταγράφεται κάθε χρόνο-μιας απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η οποία καταδικάζει το εμπάργκο που επιβάλλει στην Κούβα, αντίθετα με πέρυσι, όταν η Ουάσινγκτον είχε απόσχει από την ψηφοφορία, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων.
Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Πάτρικ Λίχι ηγήθηκε μιας ομάδας 10 μελών της Γερουσίας που προέτρεψε χθες Τρίτη την αμερικανική διπλωματική αντιπροσωπεία να απόσχει από την ψηφοφορία.
Όμως η πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι, θα επιλέξει να ψηφίσει «όχι» όταν θα τεθεί το κείμενο σε ψηφοφορία σήμερα Τετάρτη στη ΓΣ, τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.
«Παραδοσιακά ψηφίζουμε εναντίον αυτής της απόφασης. Την περασμένη χρονιά, οι ΗΠΑ απείχαν», ενώ πλησίαζε το τέλος της θητείας του δημοκρατικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, υπενθύμισε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας αναφερόμενη σε μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται για 26 χρόνια στη ΓΣ του ΟΗΕ και τις περισσότερες φορές αναδεικνύει τη διεθνή απομόνωση της Ουάσινγκτον στο ζήτημα.
Η πρεσβεύτρια Χέιλι «θα αντιστρέψει την αποχή της περασμένης χρονιάς και θα ψηφίσει εναντίον της απόφασης φέτος», συνέχισε η Νάουερτ.
Η ψηφοφορία- στην οποία η Χέιλι θα ενταχθεί σε μια μειοψηφία μίας ή δύο χωρών στη Γενική Συνέλευση- θα υπογραμμίσει τη νέα θέση του ρεπουμπλικάνου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Κούβας, σύμφωνα με τη Νάουερτ.
«Η πολιτική του Τραμπ για την Κούβα δίνει την έμφαση στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας στην Κούβα, ενώ εκπληρώνει δεσμεύσεις που εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ», εξήγησε η ίδια.























































